Hlavní obsah

Nehrát Ibrahimovič, dopadlo by to jinak, shodli se Horváth s Vrbou

MILÁN

Smutek z něho přímo čišel. Plzeňský kouč Pavel Vrba se v útrobách milánského San Sira po dvougólové prohře s AC Milán netajil tím, že je zklamán. „Prohráli jsme po našich chybách, na lepší výsledek jsme rozhodně měli,“ pravil rozčarovaně. „Domácí měli štěstí, že se jim uzdravil a k zápasu nastoupil Ibrahimovič. Všechny ostatní hráče na place převyšoval a zápas rozhodl,“ glosoval druhý duel Champions League, v němž jeho tým italskému mistru dlouho vzdoroval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapitán fotbalistů Plzně Pavel Horváth litoval, že v dresu rossoneri nastoupil Ibrahimovič.

Článek

Plzeňský kapitán Pavel Horváth se k trenérovi přidával. „Kdyby Ibrahimovič nehrál, vypadal by zápas úplně jinak. Je světovou extratřídou, což potvrdil, i když nastoupil po zranění a dlouhé pauze. Všechny míče šly přes něho, zařídil oba góly,“ uznával mimořádné kvality švédského útočníka.

Na kdyby se fotbal samozřejmě nehraje, ale kdyby plzeňský kapitán v závěru první půle proměnil velkou šanci, v níž se ocitl, mohl se možná duel na San Siru také vyvíjet jinak. „Čekal jsem balón od Bakoše, ale nakonec dostal přihrávku od Koláře a byl jí trochu překvapený. I tak jsem šanci proměnit měl, protože byla obrovská. Dost možná rozhodující okamžik,“ uznával Pavel Horváth, že v důležitém momentě selhal.

Trenér Plzně Pavel Vrbafoto: Právo/Petr Hloušek

Selhali i další plzeňští hráči, kteří mohli duel s AC Milán přinejmenším zdramatizovat. „Čtyři, pět šancí, které byly gólové, jsme měli, což těší. Však jsem také hráče za předvedený výkon pochválil,“ netaji kouč Pavel Vrba, že se přes prohru za předvedený výkon jeho tým stydět nemusí.

„Jasně, AC Milán měl také další velké šance, při nichž nás podržel brankář Čech. Ale góly střílel po našich chybách. Penalta byla nařízena za ruku, která se podle mého pískat nemá, situaci před druhým gólem jsme také mohli vyřešit lépe,“ litovat dvou kritických momentů, které rozhodly.

„Průběh zápasu odpovídal představám, které jsme o duelu v Miláně měli. Chtěli jsme být nebezpeční a nebezpeční jsme byli, jen střelecky prosadit jsme se nedokázali. A pak jsme inkasovali z hodně přísné penalty. Ale my jsme na evropské scéně nováčkem a nemůžeme čekat, že nám rozhodčí budou podobné situace odpouštět,“ byl si kapitán Plzně Pavel Horváth vědom tvrdé reality panující v Champions League.

Reklama

Související témata: