Hlavní obsah

Kouč Kozel prožil triumfální návrat do Liberce, ale zůstal při zemi

Josef PešoutSport.czPrávo

Porazili favorizované severočeské domácí týmy v jejich prostředí a v ligové tabulce si bodově i umístěním polepšili. To mají společné po víkendu fotbalisté pražské Dukly a FK Mladá Boleslav. Nováček z Julisky dobyl liberecký stadión U Nisy a celek z města automobilů zase prokázal střeleckou produktivitu v Teplicích.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér fotbalistů pražské Dukly Luboš Kozel.

Článek

Dukla Praha má za sebou „podještědský“ dvojboj, tedy pohárový duel v Jablonci a ligový v sousedním Liberci. „Myslím, že i v Jablonci jsme hráli dobře. Pokud nám ale rozhodčí nepískl penaltu, která podle následného rozboru na videu byla stoprocentní, můžeme se domnívat, že jsme přišli o lepší výsledek, než byla porážka 0:1. A to jsme tam nenastoupili v úplně nejsilnější sestavě,“ ohlédl se trenér Dukly Luboš Kozel.

V Liberci měl pro něj zápas pikantní příchuť, protože v tamním Slovanu ještě před dvěma lety působil na postu asistenta. A nyní prožil triumfální návrat na místo „činu“. Cítil zadostiučinění? „Už jako kouč jsem sice vedl Duklu proti Slovanu při přáteláku v Nymburce, ale liga je něco jiného. V ní je motivace ještě větší nejen pro mě, ale i hráče, kteří ji dosud třeba nikdy nehráli. Z vítězství mám radost, současně se snažím zůstat při zemi. Fotbal je moc vrtkavý. V Liberci jsme si pohlídali klíčové opory soupeře. Na Štajnera hrál dobře a hlavně čistě Gedeon. Breznaníka měl za úkol eliminovat Pospíšil. Mohlo to být od něj i lepší, ale zvládl to,“ rozebíral trenér po vítězství 2:1.

Na poznámku, že v jeho týmu výborně hrál Tomáš Berger, jen souhlasně přikývl. „To je dobrý postřeh. Připravil oba naše góly a byl pro domácí nebezpečný. Našli jsme mu správné místo v sestavě. A to ve třiadvaceti letech působil jen v pražském přeboru a teď si ho asi všímají i manažeři kvalitnějších klubů než je Dukla,“ hodnotil Kozel oporu.

Nováček už získal čtrnáct bodů. „Snažíme se o kombinační fotbal. Vycházíme z toho, co jsme praktikovali na jaře ve druhé lize. V ní ale byli slabší soupeři, takže teď to máme těžší. Zkusíme tenhle trend potvrdit i v příštím pražském derby proti Bohemians 1905,“ dodal trenér Pražanů.

Koubek: Sparta si hraje svoji ligu

Trenéru Mladé Boleslavi Miroslavu Koubkovi vyšel v Teplicích tah se zařazením mladého Zahustela. „Je jedním z našich rychlostních typů a chtěli jsme vyjít z toho, aby svou dynamiku uplatnil i při zápase venku. Navíc dal gól, takže byl platný na sto procent,“ kvitoval kouč kvalitní výkon nadějného záložníka, který přispěl k vítězství 3:1.

Středočeši ukončili sérii čtyř zápasů bez vítězství. „Máme patnáct bodů, což není zase tolik. Ale beru to tak, že Sparta si hraje svoji ligu a ostatní pole je vyrovnané. Těch adeptů na druhé a třetí místo je více a do tabulky promlouvá každý zápas. Pro nás je důležité, že jsme zahájili minišňůru dvou utkání venku vítězstvím. Po Teplicích totiž jedeme do Olomouce a v případě prohry v Teplicích by se na Hané asi stupňoval tlak na naše hráče,“ uvažoval Koubek.

Samozřejmě ho mrzela ztráta zraněného záložníka Opiely, který má po zápase v Teplicích zlomenou nohu. „Věřím tomu, že zákrok na něj vyplynul ze hry a bylo to férové. Musíme se zamyslet nad tím, jak ho v sestavě nahradit.  Ale hlavně si přejeme, aby se uzdravil a vrátil se brzy k  fotbalu,“ dodal mladoboleslavský trenér.

Reklama

Související témata: