Hlavní obsah

Budějovice - Karviná 1:1Karviná remizovala v Českých Budějovicích a venku získala 11 bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Qose 0 : 1
64. Brandner 1 : 1
Záznam online reportáže

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali v 11. kole první ligy s Karvinou 1:1. Hosty dostal v prvním poločase do vedení Kristi Qose, za domácí srovnal po přestávce Patrik Brandner. Karviná získala venku 11 z 16 bodů v této ligové sezoně a v neúplné tabulce poskočila na šesté místo. Dynamo pět kol po sobě neprohrálo a je dvanácté.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Tomáš Ostrák z Karviné a Mick van Buren z Českých Budějovic.

Článek

Hostům se povedl vstup do utkání a v sedmé minutě prakticky z první nebezpečné akce získali vedení. Ze standardní situace míč zatočil Qose a českobudějovický gólman Drobný na umístěnou střelu nedosáhl. Karviná ve třetím ligovém duelu s Dynamem poprvé skórovala.

"Taktika na dnešní utkání byla podobná jako v Plzni. Věděli jsme, že České Budějovice mají dobrou přechodovou fázi," uvedl po zápase trenér Karviné Juraj Jarábek.

Obdržená branka Jihočechy evidentně vyvedla z míry. Až do konce prvního poločasu se hledali a těžko se dostávali k ofenzivním výpadům. Naopak Karviná byla stále nebezpečnější a druhou branku mohl po centru Bartošáka přidat Herc, ale nemířil přesně.

Ve druhém poločase České Budějovice zlepšily výkon. Karvinou trápily především po rozích a ze standardních situací. Dobrou příležitost měl Čavoš hlavou, ale neskóroval.

Jihočeši na rozdíl od první části po přestávce předváděli trpělivější a více nápaditou hru. Vyplatilo se jim tom v 64. minutě, kdy si na pas Talověrova naběhl Skovajsa, centr vyrazil karvinský brankář Bolek jen před sebe a Brandner zblízka snadno vyrovnal. Nejlepší střelec Dynama zaznamenal svůj pátý gól v ligové sezoně. "O přestávce jsme si řekli, co bychom měli změnit. Ve druhém poločase jsme se ale měli prosadit víckrát. Podle mě měli tak tři šance brankou skončit," řekl českobudějovický trenér David Horejš.

Tři body na stranu domácího celku mohl v závěru překlopit Čolič, ale hlavou zamířil těsně vedle.

11. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - MFK Karviná 1:1 (0:1)
Branky: 64. Brandner - 7. Qose. Rozhodčí: Ginzel - Frimmel, Kříž. ŽK: Qose, Bartošák, Jarábek (trenér), Ndefe (všichni Karviná). Bez diváků.
Sestavy:
Č. Budějovice: Drobný - Čolič (89. Novák), Králik, Talověrov, Skovajsa - Van Buren, Čavoš, Havelka (83. Bassey), Javorek, Mészáros (50. Mršič) - Brandner. Trenér: Horejš.
Karviná: Bolek - Santos, Dramé, Šindelář, Ndefe - Mangabeira - Herc (70. Smrž), Ostrák, Qose (59. Guba), Bartošák (82. Mikuš) - Papadopulos (82. Haša). Trenér: Jarábek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články