Hlavní obsah

Lafata se přiznal k simulování a dostal pokutu třicet tisíc korun

PRAHA

Jablonecký fotbalista David Lafata dostal od disciplinární komise FAČR pokutu 30 tisíc korun za to, že v duelu se Žižkovem nasimuloval penaltu. Nejlepší střelec ligy ušel zápasovému trestu, který v květnu obdržel za simulování mladoboleslavský útočník Jan Chramosta. Lafatovi pomohlo, že se přiznal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Lafata

Článek

"Zachovali jsme se jinak než u Chramosty, který zapíral, zatímco Lafata nám poslal vyrozumění, ve kterém se přiznal, že to prostě zkusil," uvedl dnes předseda disciplinární komise Jiří Golda.

Lafata se provinil 25. září v utkání se Žižkovem, když v závěru "přihrál" střet s brankářem Tomášem Vaclíkem a z nařízené penalty sám zvýšil na konečných 3:1.

Disciplinárka rovněž udělila pokutu 50 tisíc korun Spartě Praha za nedostatečnou pořadatelskou službu v derby se Slavií. Ze stejného důvodu bylo zahájeno řízení s Viktorií Žižkov, která měla problémy s pořadatelskou službou v utkání s Bohemians 1905. Trenér Baníku Ostrava Pavel Malura dostal důtku za kontroverzní výroky do médií.

Zastavenou činnost na dvě soutěžní utkání nepodmíněně má útočník Slavie Matěj Papričiak za surovou hru a následné vyloučení v duelu s Olomoucí.

Kvůli surové hře má distanc i útočník druholigového Mostu Sergej Ruseckij, definitivní výši trestu disciplinárka vynese až poté, co prostuduje další podklady.

Kvůli čtyřem žlutým kartám si jedno utkání nezahrají Milan Škoda z Bohemians 1905 a v druhé lize Vladimír Čáp, Petr Cigánek (oba Opava) a Petr Kunášek (Čáslav).

Reklama

Související témata: