Hlavní obsah

Hrajeme dvakrát doma a chceme vytěžit maximum, netají Petr Nedvěd

Roli očekávaného tahouna libereckých hokejistů plní Petr Nedvěd. Jako správný kapitán vede kanadské bodování svého týmu se čtyřmi góly a čtyřmi asistencemi. Měl velkou zásluhu i na tom, že severočeský celek zdolal v dohrávce 8. kola extraligy Jihočechy 4:2. Nejzkušenější hráč Bílých Tygrů se v zápase trefil dvakrát do českobudějovické branky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán hokejistů Liberce Petr Nedvěd

Článek

Jak hodnotíte dosud poslední vystoupení Liberce v boji o body?

Odehráli jsme perfektní první třetinu, což se nám předtím dlouho nepodařilo. Zlepšená koncovka vyústila v jasné vedení 3:0. Ale pak jsme ztratili pohyb, soupeř zariskoval a báli jsme se o výsledek až do konce.

Co říkáte na vyrovnanost v extraligové tabulce?

Každé postavení v soutěži je nesmírně vratké. Pořadí se neustále přelévá a stačí jeden dobrý výsledek a jste nahoře, ale naopak při klopýtnutí vám hrozí spodek tabulky. Vary a Boleslav se zvedají a v lize není vyloženě slabý soupeř. Chceme se držet v popředí. Takže je naším cílem, abychom z nastávajících dvou zápasů doma proti Slavii a Kladnu vytěžili maximum.

Jak vám vyhovuje spolupráce s Bartovičem a Kudrnou v první útočné formaci?

Momentálně máme méně zkušených hráčů než loni a je na nás s Milanem a Jardou, abychom tým táhli. Ale tuhle úlohu s klukama bereme.

Sledujete hokejové počínání svého bratra Jaroslava?

Samozřejmě. S uspokojením jsem kvitoval fakt, že nastoupil v úterý v obraně Kladna proti Slavii a ve středu se gólem v dresu prvoligového Berouna podílel na vítězství Středočechů nad lídrem z Ústí. Měli jsme šťastný den. Já dal dva góly, brácha jeden. To je skvělé. Jarda je už stará páka, v září oslavil dvaačtyřicáté narozeniny, kdežto mně bude v prosinci teprve čtyřicet. A nyní se brácha stal nejstarším hráčem, který se letos objevil v extralize. V tom překonal i mého kamaráda Martina Ručinského z Litvínova (úsměv).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice