Hlavní obsah

Pardubice - Brno 2:1Huf zase válel! Nahrával i pálil a Pardubice v azylu u Botiče pokračují v jízdě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Tischler 1 : 0
54. Huf 2 : 0
92. Pachlopník 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Střelecké kopačky nazul počtvrté v řadě. David Huf se stal ústřední postavou ligového souboje nováčků mezi Pardubicemi a Brnem. V 52. minutě připravil vedoucí gól pro Tischlera, aby o dvě minuty později sám zasadil Zbrojovce druhý úder. Východočeši po výhře 2:1 udrželi ve svém azylu v Ďolíčku neporazitelnost, když z šesti zápasů u Botiče čtyřikrát vyhráli a dvakrát remizovali. Naopak Moravané čekají na tříbodový zisk už čtyři utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Pardubic David Huf se raduje z branky v utkání proti Brnu.

Článek

Brněnský trenér Machálek provedl proti poslednímu vystoupení v Českých Budějovicích hned čtyři korekce v sestavě. Chyběl mu vykartovaný Štepanovský, jen na lavičku usedli Kotula, Čermák i reprezentant jednadvacítky Růsek. Naopak poprvé po koronavirové pauze nastoupil ostřílený Vaněk a Zbrojovka začala zhurta. V 8. minutě přišel o míč Solil a z rychlého brejku napálil Pachlopník krásnou ranou břevno!

Hosté v sobotním mrazivém odpoledni zlobili dál, slibné akce ale nedotáhli. Pardubice bez matadora Černého, jehož kvůli poraněnému lýtku nahradil v základní jedenáctce žolík Huf, se rozjížděly pomaleji. Z první vážnější příležitosti ale mohly udeřit. Po dlouhém autu sklepl Huf balon pro Hlavatého, který šikovně uvolnil Tischlera, jenže bloďatý záložník s rakouskými kořeny mířil ve vápně mimo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Surzyn z Pardubic, Michal Hlavatý z Pardubic a Ondřej Vaněk ze Zbrojovky Brno během utkání 11. kola Fortuna ligy.

Vzápětí stihla Moravany komplikace, když kvůli zranění musel střídat Moravec, a Pardubičtí hrozili víc a víc. Nejprve Ewerton bombou provětral Flodera a ve 33. minutě už domácí málem zvedali ruce nad hlavu. Tischler se prosadil mezi obránci, naservíroval míč na levou stranu, kam si nabíhali úplně osamocení Hlavatý s Čelůstkou, jenže druhý jmenovaný poslal z první levačkou balon vedle pravé tyče.

Pardubické fotbalisty povzbuzovali za zdmi stadionu na štaflích i dva věrní fanoušci, kteří si zajásali sedm minut po přestávce. Huf, jenž v posledních třech zápasech vyběhl z lavičky na hřiště a pokaždé dal gól, naservíroval míč od brankové čáry Tischlerovi a blonďatý záložník bez potíží trefil odkrytou bránu. Uběhly jen dvě minuty a čtvrtou trefu v sezoně slavil i Huf, když po přihrávce od Ewertona zblízka propálil Flodera.

Brňané se snažili o kontaktní gól, Přichystal v dobré pozici napálil míč vysoko nad a Čermák pěknou ranou nechal vyniknout Boháče. Dočkali se až v 90. minutě, kdy se zblízka z dorážky trefil Pachlopník, na vyrovnání ale hostům už nezbyl čas. Machálkovi svěřenci padli 1:2 a trčí na dně tabulky.

11. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - Zbrojovka Brno 2:1 (0:0)
Branky: 52. Tischler, 54. Huf - 90.+1 Pachlopník. Rozhodčí: Pechanec - Mokrusch, Poživil. ŽK: Hlavatý, Cadu, Čelůstka - Sedlák, Bariš, Šural. Bez diváků.
Sestavy:
Pardubice: Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Tischler, Hlavatý (75. Cadu), Solil (90. Hušek), Ewerton (82. Sláma) - Huf (75. Petráň). Trenér: Novotný.
Brno: Floder - Moravec (23. Bariš), Dreksa, Gajič, Šural - Vaněk (46. Růsek), Sedlák (46. Jambor), Pachlopník, Šumbera, Fousek (64. Hladík) - Přichystal (77. Čermák). Trenér: Machálek.

Reklama

Související témata: