Hlavní obsah

Slovenská fotbalová reprezentace je kolchoz, tvrdí Rus Širokov

MOSKVA

Kupujte lístky na Euro! nabádá dnes ruský tisk fanoušky sborné po pátečním jednogólovém vítězství nad Slovenskem v Žilině. Ruští fotbalisté sice ještě musejí vyhrát na domácí půdě nad reprezentací Andorry, ale to hráči i komentátoři berou jako hotovou věc.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Rus Roman Širokov (zcela vlevo) si na adresu slovenského nároďáku po pátečním zápase v Žilině servítky nebral.

Článek

O novém sebevědomí sborné po žilinském zápase vypovídají slova záložníka Romana Širokova, citovaná nejen na sportovních webech: "Prohra s Andorrou není reálná. Za koho nás považujete? Mysleli jste si, že neporazíme tento kolchoz (Slovensko)? A to přijedou ještě horší." Ruský tým sice podle hráče nepředvedl v Žilině příliš dobrou hru, ale i tak celý zápas kontroloval, s výjimkou posledních 10 až 15 minut prvního poločasu, a to prý hovoří za vše. Slovákům se po porážce vyhlídky na postup rozplynuly.

"Netřeba se strachovat"

"Ačkoliv zájezd na turnaj na Ukrajině a v Polsku ještě sborná nemá v kapse, zbývá jej opatřit už jen podpisem. Netřeba se strachovat," soudí Sport-Express. Vždyť na mokrém žilinském trávníku ruský tým od prvních minut předváděl, že je o třídu lepší než hostitelé, a "objektivně lepší mužstvo nemůže být poraženo soupeřem, který dokonce i na domácím hřišti jen čeká na chybu a sází na střely z dálky".

Rusku by sice stačila i jen remíza, ale Dzagojevův gól v druhém poločase definitivně odvál všechny obavy, že by se mohla opakovat selhání sborné v rozhodující chvíli z posledních let. "Nakonec v Žilině naši fotbalisté dokázali, že jsou chlapi," ocenil deník s tím, že teď je úkolem sborné znovu vrátit fanouškům vyhaslou víru v sílu mužstva.

Sovětskij Sport připomněl prvotní obavy, aby se v Žilině neopakovalo fiasko ve slovinském Mariboru, které sbornou stálo postup na předloňské mistrovství světa. Ačkoliv sama hra se slovenským týmem se vyznačovala promarněnými šancemi Rusů a iniciativu na trávníku postupně přebírali Slováci, v druhém poločase se sborná vzpamatovala, Dzagojev změnil bezbrankové skóre a Slováci už nedostali příležitost vyrovnat. "Skvělý výsledek, na rozdíl od Mariboru, a to je hlavní. Teď zbývá se už jen nezostudit s Andorrou a jsme na Euru!" zdůraznil list.

Reklama

Související témata: