Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 1:2Hokejisté Pardubic poprvé v sezoně porazili Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Camara 0 : 1
43. Jelínek 1 : 1
53. Svačina 1 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Pardubic porazili v utkání 27. kola extraligy Liberec 2:1. Na svého soupeře tak vyzráli na třetí pokus poprvé v sezoně a po sérii pěti proher ve vzájemných duelech. Dynamo navázalo na čtvrteční výhru v Brně (3:0) a potvrdilo, že se pod novým koučem Richardem Králem zvedá, když bodovalo v pátém z posledních šesti zápasů. Naopak Liberec po dvou výhrách za sebou opět ztratil. Vítěznou branku zaznamenal v čase 52:48 pardubický útočník Vladimír Svačina.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Pardubic Daniel Vladař

Článek

Aktivněji vstoupili do utkání hosté a v první šanci se objevil Ďaloga, gólman Kváča byl ale na místě. Hned poté dostal Liberec možnost první přesilové hry, sehrál ji však špatně a Vladařovu branku prakticky neohrozil. Zahrozili tak znovu Pardubičtí, další Ďalogův pokus ale vyrazil Kváča betonem. Liberecký brankář si poradil také s velkou šancí Mandáta, kterého dobře uvolnil Kousal. V závěru první části hráli Bílí Tygři dvě početní výhody v rychlém sledu za sebou, s nebezpečnými střelami Vlacha a Lence si poradil Vladař.

Ihned po přestávce protáhnul Vladaře ostrou ranou Filippi. V následné přesilovce si na pardubického brankáře nepřišel ani nadvakrát Birner. Na opačné straně zase zahrozil Paulovič, Kváča jeho střelu ukryl v lapačce. V polovině utkání si první početní výhodu zahrálo také Dynamo, Severočeši se ale v pohodě ubránili.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Valentin Claireaux z Pardubic a Lukáš Derner z Liberce bojují o kotouč v utkání 27. kola hokejové extraligy.

Poté měl po krásné kombinaci s Pekařem na hokejce vedoucí gól Průžek, nedokázal však kotouč usměrnit do poloodkryté branky. Platilo tak otřepané pravidlo "nedáš, dostaneš". Ve 36. minutě po rychlém protiútoku a skvělé přihrávce Pauloviče otevřel skóre utkání Camara. Liberečtí se snažili o bleskovou odpověď a obrovskou šanci měl Musil, nedokázal však překonat ležícího Vladaře.

Na začátku třetího dějství už se ale domácí kýženého vyrovnání dočkali. Výstavní ranou do horního rohu vyrovnal kapitán Jelínek. Liberecké vyrovnávací branka povzbudila a najednou jich byl plný led. Do další šance se dral Jelínek, Vladař mu puk v poslední chvíli vypíchnul. Dobrou příležitost měl také Birner, z mezikruží těsně minul. Z rychlého přečíslení tak opět udeřili Východočeši.

Svačina v situaci dva na jednoho hledal najíždějící spoluhráče, po obranném zákroku Šmída se mu ale kotouč odrazil zpět na hokejku a pardubický útočník už neměl problém doklepnout puk do sítě - 1:2. Bílí Tygři se museli tlačit za vyrovnáním, Dynamo ale pozorně bránilo. Závěrečný pokus o tlak zmařilo domácím špatné střídání a hosté už svou výhru uhájili.

27. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 43. P. Jelínek (Šmíd, Kváča) - 36. Camara (Paulovič, R. Kousal), 53. Svačina (J. Mikuš). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Bez diváků.
Sestavy:
Liberec: Kváča - Knot, Šmíd, T. Havlín, Rosandič, Kolmann, Derner - Lenc, Filippi, Birner - R. Pavlík, Bulíř, A. Musil - J. Vlach, P. Jelínek, T. Rachůnek - Pekař, Hrabík, Průžek. Trenér: P. Augusta.
Pardubice: Vladař - Nakládal, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Holland, Ďaloga, Vála - Mandát, Poulíček, Svačina - Paulovič, R. Kousal, Camara - Blümel, Anděl, Kusý - Matýs, Claireaux, O. Machala. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: