Hlavní obsah

Mutu dostal za vyloučení proti bývalému klubu třízápasový distanc

Rumunský útočník Ceseny Adrian Mutu před utkáním proti svému bývalému zaměstnavateli Fiorentině veřejně prohlašoval, že případný gól nebude slavit, nakonec však měl úplně jiné starosti. Nedělní zápas kvůli vyloučení nedohrál a dnes navíc dostal třízápasový distanc.

Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters

Adrian Mutu (uprostřed) ještě v dresu Fiorentiny

Článek

Dvaatřicetiletý Mutu, jenž z Fiorentiny odešel po pěti letech letos v červnu, dostal červenou kartu za incident s Mattiou Cassanim. Obránce Fiorentiny ho zezadu zatáhl za dres a rumunský útočník se po něm ohnal. Za úder do tváře ho rozhodčí okamžitě vyloučil, Cassanimu dal žlutou kartu.

Disciplinární řízení není pro Mutua ničím novým. Loni se ještě jako hráč Fiorentiny vrátil po devítiměsíčním trestu, na podzim napadl barmana a letos v lednu zase odešel bez vysvětlení z tréninku. Z doby svého působení v Chelsea se váže jeho dluh 17 milionů eur, které musí londýnskému klubu zaplatit za svůj pozitivní test na kokain.

Ještě o jeden zápas delší distanc dnes dostal gruzínský obránce Janova Kacha Kaladze. Bývalý hráč AC Milán byl v utkání s Lecce vyloučen po druhé žluté kartě a urazil rozhodčího. K čtyřzápasovému trestu obdržel pokutu 5000 eur.

Reklama

Související témata: