Hlavní obsah

Chelsea - Tottenham 3:2Čechův návrat do brány Chelsea začal jako ve zlém snu. Legenda nakonec slavila výhru

Londýn/Praha
Aktualizováno

Velký návrat Petra Čecha do brány Chelsea začal hodně nešťastně, ale nakonec byl vítězný. Český gólman nastoupil za rezervní tým Blues v duelu 10. kola Premier League 2 v londýnském derby s celkem Tottenhamu U-23, a přestože během 17 úvodních minut hned dvakrát inkasoval, jeho tým nakonec slavil výhru 3:2 a posunul se do čela tabulky.

Foto: Sport.cz

Petr Čech v bráně rezervy Chelsea během duelu s týmem Tottehamu U-23.

Článek

Plzeňský rodák se v oficiálním zápase postavil mezi tyče po 565 dnech od ukončení kariéry, ale comeback pro něj začal pohromou. Hned při prvním dotyku s míčem chyboval a po následném rohovém kopu ho už ve třetí minutě překonal Jubril Okedina. Pár minut poté využil Čechovo zaváhání při výběhu na centr šestnáctiletý Dane Scarlett, jenž hlavou zvýšil na 2:0 pro hosty.

Po přestávce ale domácí duel otočili. Nejprve z penalty snížil Myles Peart-Harris a o pár desítek sekund později srovnal Marcel Lewis. V samém závěru nakonec dokonal obrat svým druhým zásahem v utkání Peart-Harris.

V nervozním závěru viděl červenou kartu nejprve hostující Alfie Devine. Chvíli po něm mířil předčasně do sprch i ostřílený domácí záložník Daniel Drinkwater.

Čech byl v polovině října zapsán na soupisku A týmu Chelsea a byl připraven naskočit v případě nouze, která by nastala kvůli nákaze koronavirem v týmu, i do soutěžního zápasu v Premier League. Tak brzký restart své kariéry však nečekal možná ani on sám.

Poradce sportovního a technického úseku Chelsea nehrál soutěžní zápas od svého ukončení kariéry v květnu 2019. Stále se ale udržoval v kondici, zejména se oddával své velké vášni, kterou je hokej. Jako gólman týmu Guildford Phoenix odchytal několik zápasů.

Čech pravidelně trénoval se seniorským týmem Chelsea od chvíle, kdy tým začal uvažovat o jeho zápisu na soupisku. V akci byl především během mezinárodních přestávek, kdy stálí gólmani měli reprezentační povinnosti.

Chelsea tedy stále tvrdí, že Čech figuruje na soupisce spíše jen jako nouzové řešení, ale kdo ví, zda jeho start v Premier League 2 nepředznamenává jeho ostrý start v anglické nejvyšší lize.

Premier League 2, 10. kolo
Chelsea U23 - Tottenham U23 3:2
Branka: 61., 88. Peart-Harris (první z pen.), 63. Lewis - 3. Small, 17. Scarlett
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: