Hlavní obsah

Útočník Krejčík si zápas v elitní liberecké řadě užil dvěma góly

TŘINEC

Přesun do elitní liberecké formace oslavil hokejový útočník Lukáš Krejčík dvěma góly na ledě úřadujícího mistra. Nenápadný jednadvacetiletý mladík góly v extralize zatím šetří, ale dnes měl rozhodující zásluhu na tom, že Liberec se v Třinci dočkal výhry 4:3.

Článek

Krejčík poprvé absolvoval celé utkání na levém křídle prvního libereckého útoku s Petrem Nedvědem a Jaroslavem Kudrnou. "Dozvěděl jsem se to ve čtvrtek. Zranil se Milan Bartovič a už minulý zápas jsem v Plzni dohrával v první lajně. Doufal jsem, že bych tam mohl zůstat, což se stalo a jsem rád, že jsem tu důvěru splatil gólově," řekl novinářům Krejčík.

Druhé překvapení čekalo při rozbruslení už na celý tým Bílých Tygrů. Hosté nepočítali s tím, že Třinec do branky postaví třebíčského hosta Pavla Francouze. "Určitě nás to překvapilo. Čekali jsme, že bude chytat Vojtek nebo Hamerlík. Při rozbruslení jsme si ale všimli, že tam je Francouz," řekl Krejčík, který také třineckého brankáře překvapil už v desáté minutě nepříliš razantní ani umístěnou střelou z levého křídla.

Krejčík pak stav otočil druhým gólem, na který Severočeši navázali v rychlém sledu dalším dvěma brankami Michala Bárty a Nedvěda. "Když se v Třinci dostanete do vedení, hned se hraje líp. Dali jsme tři góly a to bylo důležité. Odskočili jsme na větší rozdíl a v závěru už jsme si to pohlídali," řekl Krejčík.

Útočník, který letos pendluje mezi Libercem a farmou v Benátkách, věří, že by mu dva vstřelené góly mohly přiblížit stabilní místo v kádru Bílých Tygrů. Místo po boku veterána a nejproduktivnějšího hráče extraligy Nedvěda mu sedělo.

"Dostal jsem šanci hrát vedle dobrých hráčů v první pětce a odměnil jsem se dvěma góly. Ale hlavně jsme potvrdili body z předešlých zápasů," dodal Krejčík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec