Hlavní obsah

Bylo to šťastné vítězství, uznal liberecký kouč Šilhavý po duelu s Ostravou

Josef PešoutSport.czPrávo

Liberečtí fotbalisté nastříleli v posledních dvou zápasech pokaždé po třech gólech a díky tomu získali plný počet bodů. Ale byla to naprosto odlišná vystoupení. Zatímco na Letné proti Spartě udivovali ofenzivní kvalitou a zvítězili 3:0, doma se hodně trápili s Baníkem Ostrava a jen se štěstím ho v pátečním večeru zdolali 3:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Breznanik (vpravo) z Liberce před Droppou z Ostravy

Článek

Asi největší rozdíl ve fotbalovém projevu Slovanu spočíval v tom, že v duelu s ostravským soupeřem chyběl v sestavě zranění doléčující tahoun Jiří Štajner. Jeho neúčasti litoval i trenér Jaroslav Šilhavý, který dobře ví, co tento fotbalista pro tým znamená. „Šlo o velký zásah do naší hry. Štajner bývá u zárodku všech našich útočných akcí a následných šancí a najednou nebyl k dispozici. Na Spartě dostal „koňara“, nestačil se uzdravit ze svalových potíží a nechtěli jsme riskovat zhoršení jeho zranění. Potřebovali jsme při zápase s Ostravou, aby někdo vzal režii na sebe. A to se moc nedařilo. Ve druhém poločase to vypadalo jako by na našem mužstvu ležela nějaká deka. Připomínalo mi to druhou půli doma s Duklou,“ líčil Šilhavý.

Vítězství považoval za šťastné. „Když dáte vítězný gól v poslední minutě, jinak než štěstím se to nazvat nedá. Pro Ostravu je to naopak krutý výsledek. Za výkon po přestávce si asi nezasloužila prohrát,“ mínil liberecký kouč.

Do základní sestavy zařadil trojici mladíků Rabušic, Šural, Hadaščok. „Na posledně jmenovaného se dostalo proto, že chyběl Štajner. V opačném případě by asi čekal na lavičce. Ale zařazení Hadaščoka se osvědčilo, vždyť dal náš první gól a svůj premiérový v této ligové sezóně,“ rozebíral Šilhavý.

Vadila mu ale okénka v liberecké defenzivě. „Při druhém gólu Ostravy se úplně sám objevil v šanci Svěrkoš a přitom nebyl v ofsajdu. To je pro mě nepochopitelné. Stejně tak fakt, že naši hráči upadli při vedení míče a stěžovali si, že terén je namrzlý,“ uvažoval kouč.

Ve středu čeká na Liberec domácí pohárová odveta s Převýšovem. Po vítězství 4:1 na půdě divizního celku by se mohlo jednat jen o formalitu. „Ale přistoupíme k utkání s pokorou. Příležitost asi dostanou i hráči širšího kádru, rozhodně to však nebereme na lehkou váhu. Pořád mějme na paměti, že Převýšov porazil v předešlém pohárovém kole Slavii 3:0,“ připomněl trenér.

A příští neděli dopoledne hraje Liberec v lize na Žižkově. Šilhavý byl v hledišti při nedávném zápase Žižkova se Slavií. „Je pravda, že jsem hrál za oba zmíněné pražské kluby, ale nešel jsem na jejich utkání jen kvůli nostalgii. Ligu sleduji hlavně pracovně,“ dodal kouč Severočechů.

Reklama