Hlavní obsah

Bárta rozhodl v prodloužení o výhře Liberce nad Pardubicemi

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v 15. kole extraligy Pardubice 2:1 v prodloužení. Vyrovnaný zápas rozhodl v 63. minutě gólem v přesilové hře Michal Bárta.

Článek

Utkání začalo pěkně zostra, když si Výtisk počínal nedovoleně a už po třinácti sekundách inkasoval za faul do oblasti hlavy a krku vyšší trest na deset minut. Až pak začaly přibývat šance. Jako první zahrozili domácí, když Nedvěd vyslal Bartoviče, ten ale na Růžičku v samostatném úniku nevyzrál.

V polovině první třetiny udeřili hosté. V přesilovce nedal nadvakrát Pincovi šanci kapitán hostů Petr Koukal. Bílí Tygři měli dostatek šancí, ale pardubický gólman jejich tlaku odolával. Bartovičův pokus mu vypadl jen těsně vedle branky a střela Urbana šla zase do boční sítě.

Severočeši se snažili po celou druhou dvacetiminutovku srovnat účet zápasu, ale hostující Růžička držel stále čisté konto. Nevyzrála na něm ani dvojice Kudrna - Bartovič. Vyrovnání tak přišlo až necelé dvě minuty před koncem třetiny, kdy Trončinský trefil přesně šibenici.

Hned z kraje třetí periody se řítil sám na hostující branku Krejčík, ale Růžička si i s dalším nájezdem poradil. Stejný hráč se pak ocitl v další šanci, pardubický gólman ho vychytal betonem. Pardubice byly v závěru třetiny pod tlakem, ale držel je na vodou jejich brankář. Utkání tak dospělo až do prodloužení.

V něm mohl skórovat Krejčík, jenže v dalším sólu ho zastavil opět Růžička. Liberecký útočník byl ale faulován a domácí dostali k dispozici přesilovou hru čtyři na tři, kterou tečí využil Michal Bárta a rozhodl o výhře domácích. Pardubice tak potřetí za sebou duel do samostatných nájezdů nedovedly.

Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 39. Trončinský (Kudrna, Bortňák), 63. Bárta (Trončinský, P. Nedvěd) - 11. Koukal (Píša). Rozhodčí: Hrubý, Kalivoda - Bejček, Charvát. Vyloučení: 9:9, navíc Výtisk (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6495.
Liberec: Pinc - Výtisk, Čakajík, D. Kajínek, Ulrych, Derner, Trončinský, Hay, Holub - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Bárta, T. Urban, Dušek - L. Krejčík, Vak, Bortňák - Vantuch, Bulíř, Kica. Trenéři: Kalous a Pešák.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kolář II, Sičák, M. Drtina, Benák, Borer, Kočí - Kolář I, Koukal, Starý - T. Zohorna, Somík, Bartek - Sim, Elkins, Rákos - Kousal, Radil, Buchtele - T. Nosek. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: