Hlavní obsah

Straka kontra Cipro, ruku si Frantové z jihu podali až u výtahu

PRAHA

Řeklo by se, že Jihočech Jihočechovi rozumí. Tím spíše, když se oba živí trénováním. Jenže o jejich vzájemné averzi se ví již dlouho. František Cipro dokonce před nedělním návratem do Edenu vyhlásil, že Františku Strakovi ani nepodá ruku. Trenéři fotbalistů Českých Budějovic a Slavie se nakonec přece jen pozdravili, ale až dlouho po zápase a do náručí si rozhodně nepadli.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

František Straka, nový trenér fotbalistů Slavie.

Článek

Byly doby, kdy měli táhnout za jeden provaz. František Cipro si na jaře 2002 vytáhl Františka Straku k sobě do Teplic jako asistenta a nabídl mu tak první trenérskou štaci v českém fotbale. Jenže Cipro musel po čase odejít a Straka se posunul na jeho místo. A Cipro pak svého kolegu obvinil, že mu u vedení mydlil schody. A kdyby jen to. Straka pak střídal Cipra také v roce 2007 v Českých Budějovicích, odkud oba pocházejí.

„Myslím, že Frantovi ani nepodám ruku. Tenhle člověk mě nezajímá,“ nechal se slyšet Cipro, než vyrazil k nedělnímu utkání na Slavii. Zatímco on jako zarytý slávista kdysi odmítl nabídku Sparty, teď nedokáže pochopit, jak mohl vyhlášený sparťan Straka převzít Slavii...

„Radši bych se bavil o fotbale a ne o nějakých dávno starých sporech,“ nechtěl se Cipro k jejich vztahu vyjadřovat po utkání, v němž jeho Jihočeši podlehli 0:2.

Lišácký pohled trenéra Františka Cipra.foto: Právo/Jan Handrejch

Nejdřív se ani nechtěli vidět

„Ale máte pravdu, ruku jsme si nepodali. My se s Frantou totiž ani neviděli,“ líčil Cipro. Trochu divné u trenérů, kteří k lavičkám přicházejí stejným tunelem a jejich technické zóny mezi střídačkami dělí jen pár metrů... „Pořád mě tlačíte k něčemu, co chcete slyšet, aby z toho byla senzace. Dobrá, měli jsme s Frantou kdysi dávno nějaké rozepře, nějaký problém. Ale když ho potkám, dokážu mu ruku podat,“ ujistil Cipro.

Když se pak vracel zpátky do kabin a do tiskového střediska mířil pro změnu Straka, ke smíru přece jen došlo. „Potkali jsme se u výtahu a ruku jsme si opravdu podali. Franta má na svůj názor právo, takové věci se stávají. Mám s ním celkem dobré vztahy. Je to obrovská ikona Slavie, proto fanoušci i dnes skandovali jeho jméno,“ tvrdil Straka.

Jeho protějšek mu napjatou situaci ve Slavii nezávidí. „Musí to mít obrovsky těžké. Protesty, čmárání na zdi – to už přerostlo do soukromé roviny,“ uznal Cipro.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články