Hlavní obsah

Podmol přiletí na freestyle motokros do Ostravy z USA

OSTRAVA

Už potřetí za sebou zavítá do Ostravy závod seriálu mistrovství světa v halovém motokrosovém freestylu a i letos bude jeho hlavní hvězdou 19. listopadu v ČEZ Aréně zdejší rodák Libor Podmol, který obhajuje loňské prvenství. Český motokrosař, který momentálně žije a trénuje ve Spojených státech, si bude chtít na rodné půdě vylepšit šesté místo v průběžné klasifikaci.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Freestylový motocyklový závodník Libor Podmol

Článek

Před rokem se Podmol právě v Ostravě odpíchl k titulu mistra světa a dva vyhrané závody chce místnímu publiku něčím vrátit. "Jako poděkování si připravil tandemové salto vzad, při kterém vezme na motorku jednoho z návštěvníků a skočí s ním salto," řekl novinářům zástupce pořádající agentury Rudolf Novák.

Sedmadvacetiletý freestylista to má nyní na jednotlivé závody seriálu mnohem dále, protože se v srpnu odstěhoval do Kalifornie a na závody létá ze zámoří. "Libor si tam pronajal dům, za kterým je hned tréninkový park, kde se chce celou zimu připravovat. Tady by to v zimě nešlo. Do Evropy lítá pouze na závody, jen před Ostravou by měl dorazit už o pár dnů dříve," upozornil Novák.

Podle něj Podmol piluje v Americe nové triky, které by měl ukázat speciálně na ostravském podniku. "Říkal, že něco chystá. Jsou zprávy, že ve svém repertoáru má nové věci i Remi Bizouard, takže se diváci mají na co těšit," uvedl Novák.

Jedinou zásadní novinkou ostravského dílu světového šampionátu je to, že závod bude oproti předešlým ročníkům pouze jednodenní. "Chtěli jsme veškeré dění a napětí koncentrovat do jednoho dne," vysvětlil Novák.

Průběžné klasifikaci zatím vévodí Chilan Javier Villegas před Francouzem Bizouardem a Španělem Jose Mirallesem.

Reklama

Související témata: