Hlavní obsah

Odvolat Machálka nebylo snadné, ale potřebujeme se bodově zvednout, tvrdí manažer Zbrojovky Požár

Před čtrnácti měsíci přišel do Zbrojovky ze sousední Líšně jako spasitel, který vrátí tým zpátky do elitní fotbalové soutěže. Kouči Machálkovi se to na jaře povedlo, ale po jedenácti kolech nového prvoligového ročníku byl vedením klubu odvolán. „Nebylo to snadné rozhodnutí," tvrdí brněnský sportovní manažer Tomáš Požár.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miloslav Machálek na lavičce Brna skončil

Článek

Proč jste se rozhodli, že Miloslava Machálka nahradí v roli hlavního trenéra dosavadní asistent Richard Dostálek?

Protože jsme v tabulce předposlední a máme po jedenácti kolech pouze šest bodů. Je to jednoznačně neúspěch, čekali jsme jich mnohem víc. Proto chceme dodat týmu potřebný impuls. Potřebujeme se nutně ještě v závěru podzimu výsledkově zvednout.

Proč jste se rozhodli pro Dostálka?

Ríša je mladý a progresivní trenér, který má plno nápadů. Zná dobře všechny kluky po stránce herních schopností i zdravotního stavu. Vedli jsme o tom debaty, avšak z našeho hlediska je to optimální volba. Cítíme to i z reakcí hráčů. Slibujeme si od něj okamžitý bodový přísun.

Jak obtížné bylo rozloučit se s trenérem Machálkem?

Nebylo to pochopitelně vůbec jednoduché. Odvolat člověka, který je vám dlouhé týdny po boku a s nímž každý víkend jdete do války, není snadné. Jenže situace, k níž došlo, si to bohužel vyžádala.

Opustí pan Machálek klub úplně?

Je to v jednání. Bavíme se o možnosti jeho případného jiného uplatnění.

V posledních letech se stalo podzimní odvolání trenéra ve Zbrojovce téměř tradicí...

Určitě to není ideální. Mnohem lepší by bylo, kdyby kouči mohli pracovat dlouhodobě. Jenže naše dosavadní výsledky v této sezoně jsou takové, že jsme se těžko mohli rozhodnout jinak, byť odchod Miloše Machálka je pro nás bolestná ztráta.

Reklama

Související témata: