Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Ostrava 1:3Léčba Jarolímem nezabírá, Boleslav doma prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Azevedo 0 : 1
41. Tetour 0 : 2
51. Klíma 1 : 2
90. Buchta 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Ostravy ve 12. kole první ligy vyhráli 3:1 v Mladé Boleslavi. Baník rozhodl už v úvodním dějství, kdy se trefili Dyjan Carlos de Azevedo a Daniel Tetour. Krátce po přestávce snížil Jiří Klíma, ale pojistku přidal v nastavení střídající David Buchta. Slezané zvítězili v lize počtvrté za sebou a poskočili na šesté místo neúplné tabulky, navíc mají k dobru dvě odložená utkání. Boleslav nevyhrála ani ve druhém duelu po návratu trenéra Karla Jarolíma, z posledních čtyř kol získala jediný bod a je patnáctá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Článek
Fotogalerie

Baník byl od úvodu první půle aktivnější a lépe kombinoval. V osmé minutě pálil z dálky jen kousek nad hostující Stronati, který v minulosti hrával za Boleslav. Na druhé straně se dostal do šance Fulnek a Laštůvka měl s jeho zakončením plno práce.

Po půlhodině hry aktivnější hosté otevřeli skóre. Tetour přihrál do strany na De Azeveda, který si zasekl míč a přízemní střelou na zadní tyč překonal Mikulce. Brazilský ofenzivní hráč skóroval počtvrté v ligové sezoně.

Čtyři minuty před pauzou Baník zvýšil po pěkné kombinační akci svůj náskok. Po centru na zadní tyč si tentokrát De Azevedo s Tetourem vyměnili role a brazilský křídelník zpětnou hlavičkou připravil pro spoluhráče snadný gól. Tetour se trefil v lize za Slezany vůbec poprvé od letního příchodu z Dukly.

Domácí trenér Jarolím před druhým poločasem hned třikrát střídal a poslal na trávník čerstvé Graiciara, Douděru a Túlia. Mladoboleslavští se brzy dostali zpět do utkání. Mazáň v 51. minutě nacentroval do vápna a hlavičkující Jiří Klíma procpal míč přes Laštůvku za čáru. Domácí útočník navázal na dva góly z minulého kola, jimiž zajistil remízu 2:2 v Opavě.

V 73. minutě mohl vyrovnat Douděra, ale Laštůvka jeho tvrdou ránu ze strany vyrazil. Na opačné straně mohl Baníku pojistit náskok Tetour, ve velké šanci však Mikulce nepřekonal.

Pojistku tak přidal až v první minutě nastavení střelou na zadní tyč střídající Buchta, který se v nejvyšší soutěži prosadil podruhé. Baník porazil Boleslav poprvé od září 2014 a po deseti ligových zápasech.

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 1:3 (0:2)
Branky: 51. Jiří Klíma - 30. De Azevedo, 41. Tetour, 90.+1 Buchta. Rozhodčí: Hocek - Melichar, Novák. ŽK: Túlio (Boleslav). Bez diváků.
M. Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Tatajev, Křapka - Zahustel (46. Douděra), Kulhánek (46. Túlio), Budínský, Janošek (67. Ikaunieks), Mazáň - Jiří Klíma, Fulnek (46. Graiciar). Trenér: Jarolím.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Svozil, Stronati, Fleišman - De Azevedo (81. Buchta), Jánoš, Tetour (81. Kuzmanovič), Kaloč, Potočný (90. Šašinka) - Zajíc (74. Holzer, 90. Pokorný). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: