Hlavní obsah

Karviná - Jablonec 2:2Mohutný karvinský finiš vymazal manko, zářil Haša

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Schranz 0 : 1
84. Doležal 0 : 2
87. Haša 1 : 2
90. Haša 2 : 2
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Jablonce remizovali v úterním utkání 12. kola první ligy na hřišti Karviné 2:2, když v závěru přišli o dvoubrankový náskok. Bod zajistil dvěma trefami domácímu týmu Roman Haša.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada nemohl být s koncovkou zápasu v Karviné spokojen, jeho tým ztratil náskok.

Článek

Jablonec tak po sérii čtyř vítězství za sebou poprvé zaváhal a promarnil možnost posunout se minimálně dočasně na druhé místo tabulky. Severočeši navíc byli tentokrát v opačné roli než v minulém kole, kdy po velkolepém třígólovém obratu ve druhém poločase porazili 3:2 favorizovanou Plzeň. Karviná remizovala podruhé za sebou a je osmá.

První šance patřila domácím, ale gólman Hanuš si s tečovanou střelou Ostráka poradil a dorážku zblokoval Podaný. Naopak Jablonec z první šance udeřil. Považanec v 25. minutě našel rozběhnutého Schranze a nejlepší střelec Severočechů si křížnou střelou po zemi připsal pátou branku v sezoně. Druhý gól mohli hosté přidat v nastavení, Pilař však těsně minul.

Po přestávce se na šance čekalo až do úplného závěru. V 82. minutě hlavičkoval zblízka domácí Papadopulos, ale Hanuš míč na brankové čáře zkrotil. Trest přišel prakticky vzápětí. Doležal se ve vápně uvolnil a střelou do protipohybu zvýšil na 2:0. Jablonecký útočník skóroval teprve podruhé v sezoně, ale ve druhém utkání za sebou.

Ani druhý inkasovaný gól však Karvinou nepoložil. V 87. minutě snížil střídající Haša, který hlavičkou dorazil Bartošákovu ránu odraženou od břevna. V 90. minutě navíc dokázal domácí útočník vyrovnat, když se opět z dorážky trefil přesně k tyči. Sedmadvacetiletý Haša se přitom v lize dosud trefil jen jednou před sedmi lety.

Jablonec tak po první remíze ve dosavadních devíti vzájemných zápasech s Karvinou zůstal třetí se ztrátou jednoho bodu na druhou Spartu, která má ale středeční zápas s Pardubicemi k dobru. Karviná remizovala podruhé za sebou a patří jí osmá příčka.

12. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - FK Jablonec 2:2 (0:1)
Branky: 87. a 90. Haša - 25. Schranz, 84. Doležal. Rozhodčí: Petřík - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Bartošák, Papadopulos, Ndefe - Rada (trenér), Považanec. Bez diváků.
Karviná: Bolek - Santos, Dramé (46. Herc), Šindelář, Ndefe (73. Haša) - Mangabeira (46. Čmelík) - Mikuš (89. Janečka), Ostrák (89. Smrž), Qose, Bartošák - Papadopulos. Trenér: Jarábek.
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Podaný - Hübschman (78. R. Hrubý) - Ladra (90.+2 Pleštil), Kubista (37. Doležal), Považanec, Pilař (78. Jovovič) - Schranz. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: