Hlavní obsah

Českobudějovičtí porazili Mladou Boleslav a opět vedou extraligu

Hokejisté Českých Budějovic porazili v dohrávce 1. kola extraligy Mladou Boleslav 4:2 a vrátili se do čela soutěže. Jihočeši se proti doposud nejhoršímu týmu extraligy dvakrát prosadili už v první minutě, dvě branky poté přidal ve druhé třetině Lukáš Květoň.

Článek

Domácím se skvěle vydařil start do zápasu, brankář Jaroslav Hübl vydržel na ledě necelou minutu. Dostal dva góly a vystřídal ho Valent. Již po 25 sekundách otevřel skóre Kotalík, kterého našel ideálně na útočné modré čáře Kranjc. O 30 sekund později se trefil k levé tyčce nekrytý Langhammer a hosté byli jako opaření.

Výměna brankářů ale pomohla, z následujících závarů před Valentem domácí už nic nevytěžili. Boleslavští se naopak stále víc tlačili dopředu. Ve 13. minutě Balaštík bekhendem trefil horní tyčku za Kovářovými zády a tři minuty poté někdejší kanonýr Zlína střelil kontaktní gól, když jej spolu s Výborným nechali domácí obránci operovat před brankovištěm.

Na začátku druhého dějství Mikulík ve středním pásmu přiklepl kotouč Balaštíkovi, ale boleslavský útočník tentokrát své sólo neproměnil. Další velkou šanci nedlouho před polovinou utkání měl znovu Balaštík, který rychle nabruslil do levého pruhu a razantní střelou vylekal Kováře.

Poté však za banální přestupek usedl na trestnou lavici Demel a Jihočeši po 20 vteřinách využili přesilovku zásluhou dvojice Kotalík, Květoň. Druhý jmenovaný se trefil za dalších jednašedesát vteřin ještě jednou, když předtím u bočního mantinelu v úrovni modré čáry odzbrojil Balaštíka, následně prokličkoval před Valenta a zblízka ho prostřelil. Hosté mohli snížit při trestu Pšurného, když Vrbata vypálil od modré a tečovaný puk jen těsně minul Kovářovu branku.

Brzy po zahájení třetí třetiny domácí přežili oslabení a hned poté zahrozili zásluhou Gulaše a Červeného. Boleslavským ale stačil rychlý protiútok na jehož konci si Výborný položil gólmana Kováře a bekhendem pohodlně skóroval do odkryté branky.

Během vyloučení Mikulíka uzavřeli Jihočeši soupeře v jeho pásmu, ale skóre se neměnilo. Početní převahu při trestu Gulaše nevyužili ani hosté, kteří v závěru naopak pykali za příliš mnoho hráčů na ledě a nestihli ani power play, protože necelou půlminutu před sirénou dostal dva menší tresty Bahenský za faul na Mikuše.

HC Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Kotalík (Kranjc), 1. Langhammer (Gulaš), 31. L. Květnoň (Kotalík), 32. L. Květoň - 16. Balaštík (D. Výborný), 47. D. Výborný (Mikulík). Rozhodčí: Minář, Šindler - Bejček, M. Jindra. Vyloučení: 3:6. Využití: 1: 0 Diváci: 3852.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc (21. Kolarz), J. Novák, Vydarený, Vráblík, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Podlešák - L. Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Mladá Boleslav: J. Hübl (1. Valent) - Rýgl, Čutta, Žabka, Beňovič, Chaloupka, Mozík - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Svačina, Vrbata, Demel - Cetkovský, Bahenský, Tomas - Jiránek (41. Plodek), Stieler, Goertzen. Trenéři: Hiadlovský a Hnilička.

Reklama

Související témata: