Hlavní obsah

Liberec podruhé porazil mistrovský Třinec, rozhodl Nedvěd

Hokejisté Liberce dokázali porazit podruhé v krátké době mistrovský Třinec. Po páteční výhře na ledě Ocelářů porazili Slezany i v dnešní dohrávce 1. kola extraligy, tentokráte doma 3:2 v prodloužení. Zápas rozhodl po sedmnácti sekundách nastavení gólem v oslabení kapitán Tygrů Petr Nedvěd.

Článek

Zápas mezi Libercem a Třincem nabral pořádné tempo hned na začátku. Ve 2. minutě nastřelil Kica tyč a hned z protiútoku zaúřadovala čtvrtá formace hostů. Prosadil se Rufer, který se tak dočkal premiérové trefy v nejvyšší soutěži. O dvě minuty později už vedli hosté o dvě branky. Ostřížek našel Jakuba Orsavu, který vyhnal Vošvrdu z branky.

Nový muž v liberecké brance Pinc pak mohl přihlížet, jak si jeho tým připravil bleskovkou odpověď. Střelu Trončinského tečoval za Hamerlíka Klimenta. Domácí se snažili vyrovnat a blízko tomu byl Urban, ale Nedvědův pas hostující gólman chytil.

Druhá třetina se hrála poměrně opatrně a příliš gólových šancí k vidění nebylo. Plno bylo naopak na trestné lavice, ale ani jeden tým nedokázal svou přesilovou hru využít.

V závěrečné periodě byl Liberec několikrát blízko vyrovnání. Urban ale z předbrankového prostoru minul a Nedvěd ztroskotal v sólu na Hamerlíkovi. Vyrovnání přišlo v 53. minutě, kdy se v přesilové hře trefil z "první" Krejčík.

Jedinečnou šanci vrátit se zpět do vedení měli Oceláři v 55. minutě, kdy Derner fauloval Bonka a rozhodčí nařídili trestné střílení. Třinecký útočník však Vošvrdu, který na nájezd nahradil Pince, nepřekonal. Utkání tak podruhé za sebou v Liberci dospělo do prodloužení.

Hned z kraje pak fauloval Urban loktem Hamerlíka, vysloužil si pětiminutový trest a do třinecké branky se musel postavit Vojtek. Otřesený slovenský gólman putoval do kabiny. Místo očekávaného náporu hostů ale bleskově udeřili domácí. Nerozcvičeného Vojtka překonal po dvanácti sekundách na ledě z brejku Nedvěd.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (1:2, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Klimenta (Trončinský), 53. L. Krejčík (Bartovič, P. Nedvěd), 61. P. Nedvěd - 2. Rufer (Orsava), 4. Orsava (Ostřížek, Zíb). Rozhodčí: Fraňo, Turčan - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 7:8, navíc Bartovič 10 min, T. Urban (oba Liberec) 5 min. a do konce utkání, Ostřížek (Třinec) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3967.
Liberec: Vošvrda (4. Pinc, trestné střílení v 56. minutě Vošvrda) - Výtisk, Čakajík, Hay, Holub, D. Kajínek, Derner, Trončinský, Ulrych - Klimenta, P. Nedvěd, Bartovič - Bortňák, Vak, L. Krejčík - Bárta, T. Urban, Dušek - Vantuch, Bulíř, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.
Třinec: Hamerlík (61. Vojtek) - Zíb, Hrabal, Richter, Lojek, Hudec, Cartelli - D. Květoň, Bonk, Hrňa - Marosz, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Mičulka - Orsava, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice