Hlavní obsah

Bývalý fotbalový reprezentant Kukleta zemřel. Bylo mu teprve 46 let

Český fotbal zasáhla mimořádně smutná zpráva. V Brně dnes odpoledne ve věku 46 let náhle zemřel bývalý fotbalový reprezentant Roman Kukleta. Útočník hrával za Brno, Spartu, Cheb, ale také za Betis Sevilla. S odkazem na informaci od rodinných příslušníků to potvrdil Kukletův zaměstnavatel Roman Svoboda.

Foto: Igor Zehl, ČTK/AP

Bývalý fotbalový reprezentant Roman Kukleta (na archivním snímku z 5. dubna 1993) zemřel 26. října v Brně ve věku 46 let.

Článek

Svobodovi, který je bratrem bývalého sparťanského záložníka a nynějšího kouče letenské rezervy Zdeňka Svobody, úmrtí oznámila Kukletova přítelkyně. "Ještě v neděli jsme spolu mluvili. Omlouval se, že bude v týdnu v zaměstnání chybět, protože má zdravotní problémy. V nemocnici prý byl uveden do umělého spánku, ale dnes jeho životní orgány selhaly," řekl Svoboda.

Čtyřnásobný reprezentant Kukleta už ve vrcholovém fotbalu nepůsobil, stále se mu ale věnoval na nižší úrovni. Nejslavnější éru své kariéry zažil brněnský odchovanec ve Spartě Praha, kde hrál v letech 1988 až 1991. Zahrál si zde i slavný nultý ročník Ligy mistrů, který se letenskému klubu mimořádně vydařil.

V roce 1991 odešel do Španělska, hrával za tehdy druholigový Real Betis Sevilla. V národním týmu nastupoval před svým odchodem do zahraničí, poslední utkání odehrál v květnu 1991 proti Albánii.

Frýdek: Nemohu tomu uvěřit

Do Sevilly přišel v době, kdy v klubu trénoval krajan Jozef Jarabinský. "Zalíbil se tehdejšímu vedení v utkání proti Barceloně, které mu mimořádně vyšlo. Netrvalo dlouho a byl u nás," řekl kouč, kterého zpráva o Kukletově skonu zaskočila v zahraničí.

O šoku mluvili také jeho bývalí spoluhráči. "Teď mi to volal Zdeněk Svoboda, ještě tomu nemohu uvěřit. Občas jsme se s ním vídali. Hrál třeba silvestrovské derby, a pokud jsme vyrazili jako sparťanská stará garda hrát na Moravu, nastupoval za nás a věděli jsme tak o sobě. Naposledy to bylo někdy před více než půlrokem," povzdychl si Martin Frýdek, který byl jedním z dvorních nahrávačů brněnského šutéra.

Reklama