Hlavní obsah

Do čtvrtfinále Ondrášovka Cupu postupují Liberec a České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic a Liberce jsou dalšími jistými účastníky čtvrtfinále pohárové soutěže Ondrášovka Cup, které se bude hrát na jaře příštího roku. Liberec potvrdil postup přes divizní Převýšov výhrou 2:1, Jihočeši si účast mezi osmi nejlepšími vybojovali v duelu s dalším prvoligovým klubem Viktorií Žižkov. Po domácí výhře dnes dokázali v odvetě uhrát potřebnou remízu 1:1.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Jan Bořil (vpředu) z Viktorie se raduje z gólu do sítě Českých Budějovic v odvetě 4. kola Ondrášovka Cupu.

Článek

Českobudějovický kouč František Cipro stejně jako v prvním duelu nasadil mezi tyče mladého chorvatského gólmana z Chelsea Delače a ten měl mnohem víc práce než v úvodním souboji, ve kterém vychytal nulu. Tentokrát ho Žižkovští pokořili už po dvaceti minutách. Folprechtova střela se vrátila od břevna zpět do pole a dorážející Bořil smazal jednobrankové manko svého týmu.

Poté devatenáctiletý gólman několikrát ukázal, že by pro Jihočechy mohl být platnou posilou. Vytáhl se proti Bořilovi s Bartlem a v druhé půli si poradil i s Kalodovou střelou.

Tomáš Janů (vpravo) z Liberce a Ivo Svoboda z Převýšova v odvetném utkání Ondrášovka Cupu.foto: ČTK/Radek Petrášek

Dynamo horké chvilky přežilo a čtvrt hodiny před koncem zasadilo Viktorii rozhodující úder. Pověst nejlepšího týmového kanonýra potvrdil Ondrášek, který se trefil i v prvním zápase. Hosté se tak postupem naladili na nedělní existenční ligový duel s Příbramí.

Liberec měl z prvního utkání dostatečný náskok, a tak duel proti bojovnému Převýšovu i bez Štajnera pouze v klidu kontroloval. První šance si vypracoval už před přestávkou, ale definitivní uklidnění mu dal gólem až v 50. minutě Breznaník. Stejný hráč posléze přidal i druhý zásah.

Trenér Převýšova a bývalý liberecký hráč Bohuslav Pilný dostal před utkáním dres.foto: ČTK/Radek Petrášek

Pak už Slovan spíše přemýšlel nad víkendovým ligovým utkáním na Žižkově. Pod dojmem snadného konce se ale dopustil chyby v obraně a snaživí hosté díky Knoblochovi deset minut před koncem vstřelili čestný gól.

Odvetná utkání 4. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:
Viktoria Žižkov - Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)
Branky: 20. Bořil - 75. Ondrášek. Rozhodčí: Královec - Pelikán, Kocián. Diváci: 653. První zápas: 0:1, postoupily České Budějovice.
Žižkov: Vaclík - Slodowy, Procházka, Peciar, Starý - Bartl (76. Sivrič), Folprecht, Bořil, Súkenník, Mach (79. Radosavljevič) - Kalod (81. Musiol). Trenér: Pulpit.
Č. Budějovice: Delač - Čirkin, Lengyel, Brezinský (56. Simič), Machovec - Klesa, Otepka, Javorek, Sandro (88. Petráň) - Ondrášek, Stráský (69. Němec). Trenér: Cipro.
Slovan Liberec - SK Převýšov 2:1 (0:0)
Branky: 50. a 72. Breznaník - 80. Knobloch. Rozhodčí: Kalenda - Koval, Černý. Diváci: 1475. První zápas 4:1, postupuje Liberec.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Karišik, Nezmar, Janů (62. Krystan) - Breznaník, Rilke, Liška, Vácha - Šural (86. Hadaščok), Rabušic (69. Bosančič). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: