Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 2:0Nováček měl blízko k další senzaci, brankář Nita uhájil favoritovi výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Juliš 1 : 0
80. Čelůstka 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Se Slavií už smělý nováček remizovat dokázal, zabodovat klidně mohl i na hřišti druhého pražského S. Fotbalisté pražské Sparty nakonec především díky brankáři Nitovi úlohu favorita naplnili a Pardubice v utkání 12. kola Fortuna ligy 2:0 porazili. Poprvé v kariéře si proti sobě zahráli bratři Čelůstkové, reprezentant Ondřej na straně letenské, mladší Tomáš na pardubické. Ondřej dokonce poprvé v rudém dresu skóroval, o první gól se postaral kanonýr Juliš. Sparta je dva body za vedoucí Slavií, která má ovšem odložený zápas ve Zlíně k dobru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanská radost. Do sítě Pardubic se trefil střelec Lukáš Juliš, na snímku oslavuje se spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

Úvod byl svižný. Hned ve druhé minutě šel sparťan Polidar sám na brankáře, Boháče však překonat nedokázal. Favorita však první zahozená šance dlouho mrzet nemusela.

„Krásná akce!" ozvalo se na prázdném stadionu z míst sparťanských náhradníků. Obdiv v 11. minutě patřil úvodní brance zápasu. Krejčí starší s Dočkalem vyšachovali soupeře, uvolnili Plavšiče a jeho přesný centr Juliš před prázdnou brankou snadno proměnil ve svoji devátou podzimní trefu.

Pak domácím zatrnulo, když Surzyn po centru mladšího z Čelůstků tvrdou ranou k tyčí překonal Nitu. Sudí Denev gól nejprve uznal, po konzultaci s videorozhodčím Lerchem však vyrovnání kvůli předchozímu Hufovu ofsajdu odvolal.

Sparta měla lehce na vrch, po prvním poločase však nebylo nic jistého.

Nástup do druhé půle patřil nováčkovi, Solil pohotovou ránou jen těsně přestřelil branku.

Sparta se na chvíli vzpamatovala, Plavšič trefil tyč. Pardubičtí si ovšem dál troufali. Tomáš Čelůstka šel ze strany sám na gólmana, nedokázal ho však prostřelit. Ewertonova šance pak byla tutová, jeho ránu z malého vápna Nita zázračně lapil do koše.

Favorit si zahrával, Toml po rohu z malého vápna přestřelil odkrytou branku. Trenér Kotal musel reagovat, přeskupil sparťanské řady na čtyřobráncový systém, aby soupeři omezil prostor po stranách.

Deset minut před koncem se pro rohu prosadil Ondřej Čelůstka a hlavou pojistil sparťanský náskok. Spartu pak ještě oslabil Krejčí mladší, když loktem ve středovém kruhu nesmyslně trefil Solila.

Fotbalová liga - 12. kolo:
Sparta Praha - FK Pardubice 2:0 (1:0)
Branky: 11. Juliš, 80. O. Čelůstka. Rozhodčí: Denev - Paták, Batík - Lerch (video). ŽK: Pavelka - Cadu, Tischler, Langedijk. ČK: 85. Krejčí mladší (Sp.). Bez diváků.
Sparta: Nita - Pavelka, O. Čelůstka, Hancko - Polidar (65. Vindheim), Sáček, Ladislav Krejčí mladší, Dočkal (84. Trávník), Ladislav Krejčí starší (64. Hanousek) - Juliš (84. Minčev), Plavšič (84. Karlsson). Trenér: Kotal.
Pardubice: Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, T. Čelůstka - Jeřábek (79. Pfeifer) - Cadu (64. Langedijk), Solil (86. Lee), Tischler, Ewerton (79. Petráň) - Huf (86. Sláma). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: