Hlavní obsah

VIDEO: Nehajloval jsem, brání se nařčený útočník Arsenalu Van Persie

LONDÝN

Vstřelil hattrick Petru Čechovi v nejsledovanějším utkání 10. kola Premier League. Útočník Arsenalu Robin Van Persie tak na sebe strhnul největší díl pozornosti. Přes čtyřicet tisíc diváků na Stamford Bridge vidělo prohru domácích 3:5 a také kontroverzní oslavu holandského šutéra, po které se na Van Persieho spustila na Britských ostrovech vlna kritiky.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Nizozemský fotbalista Robin Van Persie se raduje z branky.

Článek

Pět minut před koncem zápasu Chelsea - Arsenal byl stav nerozhodný 3:3. Domácí v té době rozehrávali postupný útok z vlastní půle. Terry však při jedné ze zpětných přihrávek podklouzl, čehož využil Robin Van Persie. Balón před zraky kapitána Blues sebral Holanďan a pádil na českého brankáře. Bezradnému Čechovi udělal snadnou kličku a zápas rozhodl pro své barvy.

Van Persie se začal radovat. Sáhl na své pravé rameno, pak na levé a vytrčil pravici. Gesto nápadně připomínalo nacistický pozdrav, čehož si všimli i fanoušci Chelsea. „Nařčení týkající se oslavy jednoho z mých gólů mi přijde směšné,“ napsal Van Persie na sociální síti Twitter.

Brankáře Chelsea Petra Čecha obchází útočník Arsenalu Robin Van Persie.foto: Reuters/Dylan Martinez

Nizozemce, který se hattrickem vyhoupl s deseti brankami do čela střelců letošní Premier League, se nařčení dotklo. „Je zcela absurdní tvrdit, že otření mého ramene je chápáno jako něco jiného, než výraz nespoutané radosti. Už jen to, že někoho napadne opak, je pro mě urážlivé. Mně nikdy nic takového na mysl nepřišlo,“ dodal Van Persie.

Arsenal se po tragickém vstupu do sezóny pomalu škrábe do vrchních příček tabulky. Po deseti kolech je sedmý s dvanáctibodovou ztrátou na vedoucí Manchester City. Chelsea je třetí a na lídra ztrácí bodů devět.

Reklama

Související témata: