Hlavní obsah

Šafářová před Fed Cupem věří, že může porazit kteroukoliv Rusku

PRAHA

Ve stínu čerstvé vítězky Turnaje mistryň Petry Kvitové vstoupí do víkendového finále tenisového Fed Cupu v Rusku česká dvojka Lucie Šafářová. V Moskvě se pokusí přispět k vysněnému zisku ceněné týmové trofeje a věří, že když zahraje dobře, může porazit kteroukoliv ze soupeřek. Duel podle ní nemá favorita a klidně se může rozhodovat až v závěrečné čtyřhře.

Foto: Kena Betancur, Reuters

Lucie Šafářová je už na Rusky nažhavená.

Článek

Šafářová by mohla v Moskvě těžit z toho, že nebude v centru pozornosti. Očekává se, že tým potáhne Kvitová. "Pro nás je určitě psychické povzbuzení, že Petra přiváží do Moskvy pohodu, úspěchy. To nás určitě nakopne. Já se budu snažit podat svoje maximum a pomoci nějakým bodem, abychom to dotáhly do vítězného konce," řekla Šafářová.

Věří si na všechny čtyři Rusky. S oběma nejvýše postavenými soupeřkami má sice zápornou bilanci, všechny vzájemné zápasy ale byly vyrovnané. S jedničkou ruského výběru Věrou Zvonarevovou letos na Australian Open prohrála po boji 3:6 a 6:7 a s dvojkou Anastasií Pavljučenkovovou ve všech dosavadních čtyřech duelech musel rozhodnout až třetí set, byť ho Šafářová třikrát prohrála.

"Vždy to bylo vyrovnané utkání, 6:7, 4:6 ve třetím setu. Určitě je to hráčka, s kterou bych mohla vyhrát, když mi to sedne. Se Zvonarevovou je to těžké utkání, ale i to se dá vyhrát," mínila čtyřiadvacetiletá Češka.

Souboj prý rozhodnou maličkosti

Předpokládá, že finálový souboj rozhodnou maličkosti. "Šance jsou naprosto otevřené a klidně se může stát, že bude rozhodovat až poslední zápas. Pro Rusky může být výhodou domácí prostředí, které dokáže vyhecovat k lepším výkonům, hráče trošku žene. Ale pro některé holky to může být na druhou stranu i svazující. Uvidíme, s čím přijdou," podotkla 24. hráčka žebříčku WTA.

Věří, že finále by mohla na českou stranu překlopit Kvitová. "Petra ukázala, že umí porazit kohokoliv. Snad se jí to podaří i o víkendu. Má dostatek času, aby si odpočinula a přizpůsobila se povrchu," řekla Šafářová.

Kvitová si do Moskvy přivezla pohár z Turnaje mistryň v Istanbulu a Šafářová by si moc přála, aby v pondělí přiletěly s českým týmem zpět do Prahy dvě vítězné trofeje. "Bylo by to úžasné," zasnila se. "Máme v týmu jednu vítězku a jednu finalistku Masters, takže máme proč mít sebevědomí," připomněla Šafářová, že ve čtyřhře se český tým může spoléhat na finalistku Turnaje mistryň v deblu velezkušenou Květu Peschkeovou.

Reklama

Související témata: