Hlavní obsah

Finsko - Česko 4:3Češi na úvod moskevského turnaje dostali tolik gólů, co za celou Karjalu dohromady

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Sund 1 : 0
13. Jašek 1 : 1
18. Ruohomaa 2 : 1
23. Lakatoš 2 : 2
23. Karjalainen 3 : 2
34. Rantakari 4 : 2
35. Jaškin 4 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Vstup do moskevského Channel One Cupu se české hokejové reprezentaci nevydařil. Svěřenci trenéra Filipa Pešána podlehli na úvod druhého podniku seriálu Euro Hockey Tour Finům 3:4, když za prvních 34 minut utkání inkasovali tolik branek, co za celý listopadový turnaj Karjala dohromady. Góly poraženého týmu vstřelili v nároďáku debutující Jašek s Lakatošem a nejlepší střelec sezony KHL Jaškin. Druhý duel čeká Čechy v sobotu od 13:30 SEČ proti Rusku.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Českého hokejistu Patrika Zdráhala atakuje Fin Julius Junnttila na Channel One Cupu

Článek
Fotogalerie

Kromě Jaška s Lakatošem si premiéru v dospělém nároďáku odbyli i forvardi Adam Zbořil s Petrem Kodýtkem a obránci Mašín s Pýchou. Právě kapitán Českých Budějovic byl spolu s parťákem z obrany Košťálkem u prvního gólu Finů, který vstřelil už ve třetí minutě dorážkou vlastní střely Sund.

O devět minut později ale bylo vyrovnáno, když Lencovu střelu tečoval mezi betony gólmana Olkinuory při svém reprezentačním debutu útočník Jašek zapůjčený Vancouverem do Třince. Přesto šel poprvé do kabiny spokojenější tým Suomi, když mu v 18. minutě vrátil vedení přesilovkovou střelou do odkryté Furchovy klece Ruohomaa.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Fin Mikael Ruohomaa oslavuje branku proti českému týmu.

Z druhé třetiny uplynulo pouhých 125 vteřin a český gólman působící v Dinamu Minsk lovil po povedené teči Karjalainena puk ze sítě potřetí. Češi ale dokázali bleskově zareagovat, když vítkovický Lakatoš po rychlém kontru vypálil z levého kruhu přesně pod horní tyčku a stejně jako Jašek oslavil premiérový start trefou.

Finové však byli nebezpečnější a Pešánova družina si nedokázala pomoct ani přesilovkami, v nichž soupeř hrozil rychlými přečísleními. A pak Seveřani v 34. minutě díky Rantakariho střele z voleje z levého kruhu využili svou druhou přesilovku, takže Češi za necelých 34 minut zápasu inkasovali tolik branek, co za celý listopadový turnaj Karjala dohromady.

Pak se ale Finové v krátkém sledu provinili dvěma přestupky, takže Češi měli k dispozici 106 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3. A velmi rychle ji i využili, když z mezikruží vymetl šibenici nejlepší kanonýr sezony KHL Jaškin. A kdyby v pokračující již klasické početní převaze uspěl v nadějné pozici Lenc, mohlo být vyrovnáno.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Lukáš Jašek se raduje se spoluhráči z gólu proti Finsku na moskevském turnaji.

Ve třetí třetině tlak Čechů sílil, Zdráhal už po své šanci dokonce zvedal ruce nad hlavu, jenže předčasně. A po dalším brejku Jaškina pak Olkinuoru musela zachránit tyčka. Minutu před koncem zamířil Furch na střídačku a tým v bílých dresech to zkusil se šesti bruslaři, vyrovnání to ale nepřineslo.

Hokejový turnaj Channel One Cup, součást Euro Hockey Tour:
ČR - Finsko 3:4 (1:2, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Jašek (Lenc, Mašín), 23. Lakatoš (A. Zbořil), 35. Jaškin (Jašek, Nestrašil) - 4. Sund (Ilomäki, Ojamäki), 18. Ruohomaa (Karjalainen, Ojamäki), 23. Karjalainen (P. Lindbohm Junttila), 34. Rantakari (Kaski, Julius Nättinen). Hlavní rozhodčí: Oskirko, Judakov (oba Rus.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Bez diváků.
ČR: Furch - Šustr, Mašín, D. Sklenička, Vitásek, Košťálek, Pýcha - Jaškin, D. Kaše, Nestrašil - Radil, L. Sedlák, D. Šťastný - Lenc, Jašek, Rousek - P. Zdráhal, A. Zbořil, Lakatoš - Kodýtek. Trenér: Filip Pešán.
Finsko: Olkinuora - Kaski, Sund, Rantakari, R. Salo, Hietanen, P. Lindbohm, Pokka, Vittasmäki - Ojamäki, Ilomäki, H. Pesonen - Puustinen, Ruohomaa, Julius Nättinen - J. Karjalainen, Tyrväinen, Junttila - H. Ikonen, R. Leino, Turunen. Trenér: Jukka Jalonen.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: