Hlavní obsah

Budějovice dostaly výprask od Pardubic, Sparta vyhrála v Ostravě

grg, likČTKSport.cz

Marně se snažily České Budějovice setřást své pronásledovatele v tabulce hokejové extraligy a mohou si za to po 19. kole samy, když doma prohrály s Pardubicemi 2:5. Pražská Sparta naproti tomu vyhrála na ledě Vítkovic vysoko 6:3 a dostává se do čela. V těsném závěsu za ní je však jen vinou horšího skóre Liberec, který porazil v Brně Kometu 4:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu do sítě Vítkovic v 19. kole extraligy.

Článek

Ve velké pohodě hrající České Budějovice předvedly doma kolaps proti Pardubicím.  Hosté nasázeli jinak výtečnému brankáři Kovářovi čtyři góly za 28 minut a v kleci jej vystřídal junior Kantor. Ten vzápětí kapituloval také, Pardubice porazily Jihočechy už v pátém utkání po sobě, dvakrát se prosadil Petr Koukal.

Vítkovice přivítaly Spartu, kterou na domácím ledě porazily devětkrát z posledních deseti vzájemných utkání. Tentokrát to ale nedopadlo podle jejich představ. Utkání se ve prospěch pražského celku zlomilo na začátku třetí třetiny, kdy góly Tenkráta a Fostera poslaly hosty do dvoubrankového vedení. Na konečné výhře 6:3 se brankou a dvěma přihrávkami podílel Petr Ton.

Útočník Sparty Dominik Pacovský (zleva) a vítkovický útočník Jiří Burger utkání 19. kola extraligy.foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Hokejisté brněnské Komety vyšli v předchozím kole na Spartě střelecky naprázdno a dlouho se trápili i proti Liberci doma. Až v 35. minutě vyrovnával bývalý liberečák Podkonický a Svoboda pak dokonce skóre otočil. Jenže během osmi minut třetí třetiny vrátil Liberec misku vah opět na svou stranu, když se podruhé v zápase prosadil Michal Bárta. Bílí tygři nakonec vyhráli 4:2.

Karlovy Vary musely v západočeském derby s Plzní dvakrát dotahovat skóre, až Skladaný v polovině zápasu konečně dostal domácí do vedení. Kapitán hostí Straka sice ještě vyrovnal, ale sedm minut před koncem o výhře Varů rozhodla souhra Kumstáta s Pechem. Prvně jmenovaný projel celým kluzištěm a předložil Pechovi nabídku, která se musela využít. Energie bodovala už v pátém utkání po sobě a míří ze spodních pater tabulky vzhůru.

Západočeské derby nabídlo dramatickou bitvu. Zleva Nicholas Johnson z Plzně, Travis Gawryletz a Dušan Salfický z Karlových Varů a Tomáš Pitule z Plzně.foto: ČTK/Jan Sokol

Hokejisté Zlína se pohybovali v hluboké střelecké krizi, proti Litvínovu se ale třikrát prosadili už během první třetiny. A to nakonec na výhru stačilo, brankář Sedláček totiž za svá záda pustil jen střely Frolíka a Trávníčka. Litvínov tak po prohře 2:3 zůstává nejhorším týmem na soupeřových kluzištích.

Slavia prohrála pět z předchozích šesti utkání a od tabulkového dna ji dělily pouhé dva body. Ani proti mistrovskému Třinci to nevypadalo nijak oslnivě. Oceláře dělilo od výhry v O2 Areně šest minut, když vyrovnal na 2:2 Hertl. V rozhodujících samostatných nájezdech pak uspěl jen domácí Vladimír Růžička mladší. Z deseti domácích startů má Slavia na kontě pouhých osm bodů.

Hokejová Tipsport extraliga, 19. kolo:
Vítkovice - Sparta 3:6on-line
Branky: 8. Szturc, 41. Burger, 57. Rehák - 43. a 52. Foster, 12. Broš, 22. Ton, 42. Tenkrát, 60. T. Rachůnek.
Č. Budějovice - Pardubice 2:5on-line
Branky: 32. L. Květoň, 55. Kašpařík - 17. a 28. Koukal, 15. Píša, 26. Elkins, 30. Brendl.
Brno - Liberec 2:4on-line
Branky: 35. Podkonický, 36. Svoboda - 12. a 48. Bárta, 43. Bartovič, 58. Vantuch.
Karlovy Vary - Plzeň 4:3on-line
Branky: 30. Zaťovič, 32. Skuhravý, 33. Skladaný, 53. Pech - 8. Pitule, 31. Kovář, 40. Straka.
Zlín - Litvínov 3:2on-line
Branky: 1. a 10. Köhler, 18. Důras - 35. Frolík, 55. Trávníček.
Slavia - Třinec 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 32. Kuboš, 54. Hertl, rozh. nájezd Růžička - 4. Adamský, 40. Hrabal.
Předehráno: Mladá Boleslav - Kladno 4:6

Reklama