Hlavní obsah

Rusko - Česko 4:1Bída pokračuje. Čeští hokejisté prohráli v Moskvě i druhý zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Burdasov 1 : 0
10. Kuzmenko 2 : 0
15. Sedlák 2 : 1
41. Mamin 3 : 1
58. Mamin 4 : 1
Záznam online reportáže

bp, likSport.cz
Aktualizováno

Čeští hokejisté prohráli i druhý zápas na moskevském turnaji Channel One Cup, který je součástí Euro Hockey Tour. Rusové porazili výběr trenéra Filipa Pešána 4:1. Rozhodující gól padl už v 10. minutě. Ve čtvrtek prohráli Češi s Finy 3:4, v neděli zakončí turnaj se Švédskem, utkání začíná v devět hodin ráno. Český výběr na druhém dílu série EHT skončí poslední.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Gólman české hokejové reprezentace Roman Will v akci během zápasu s Ruskem.

Článek
Fotogalerie

První minuta a hned výhoda přesilové hry českého týmu, skóre se ale během těchto dvou minut nezměnilo. Úvodní branka patřila Rusku, Burdasov si najel v 7. minutě mezi kruhy, vystřelil a puk prošel přes tři clonící hráče. Gólman Roman Will nic neviděl a domácí šli do vedení.

Netrvalo dlouho a padl další gól, opět se radovali Rusové. Petr Kodýtek prohrál buly a Kuzmenko v 10. minutě uspěl z podobného místa jako jeho spoluhráč. Následně hráli domácí po faulu Lukáše Sedláka přesilovku. A s výběrem trenéra Filipa Pešána mohlo být ještě hůře, naštěstí Willa zachránila tyčka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym)

Za pár minut předvedl milimetrovou střelu Sedlák, který byl rozjetý a přes obránce trefil růžek ruské branky, gólman Samonov byl v 16. minutě bez šance. Za prvních dvacet minut domácí měli 6 střel, hosté 11, přesto Rusové vedli.

Do druhé třetiny Češi vstoupili v početní převaze, srovnat skóre ale nedokázali. Naopak Rusové byli aktivnější a Pešánův výběr měl v obranném pásmu hodně práce.

V polovině utkání hrálo Rusko přesilovku 4 na 3. Tuhle šachovou partii před Willem česká trojice zvládla bez větších problémů a domácí nenavýšili vedení. Jak se Rusové rozjeli a šli rychle do vedení, nyní český tým bojoval a měl více ze hry. Rozhodující jsou ale góly, na ty sborná vedla i po čtyřiceti minutách.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Ruský hokejista Andrej Kuzmenko střílí na turnaji Channel One Cup gól do sítě České repibliky, překonal Romana Willa.

Do závěrečné dvacetiminutovky čeští trenéři zamíchali sestavou, ale moc to nepomohlo, po 50 sekundách Mamin zvýšil na 3:1, když si najel před Willa a skóroval.

Následně sborná hrála v oslabení, ale tato početní výhoda českým hokejistům nevyšla. Za pár minut si mužstva role prohodila, Rusové měli hráče navíc. Ani nyní se počet gólů nenavýšil.

Šanci dostali opět domácí v šesté přesilovce. Šance ano, góly ne, tentokrát si Will všechno pohlídal. Stejně jako na druhé straně Samonov, když dostal šanci předvést své brankářské dovednosti.

Pět minut před koncem základní hrací doby dostali Rusové trestné střílení po faulu Dominika Lakatoše. Zernov ale neuspěl, Will se nenechal vytáhnout z branky.

Český tým v 57. minutě stáhl brankáře na střídačku, jenže obránce Dominik Mašín chyboval a Mamin pečetil zásahem do prázdné branky na končených 4:1 pro Rusko.

Rusko - Česko 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Burdasov (Samorukov, Ožiganov), 10. Kuzmenko (I. Morozov), 41. Mamin (A. Marčenko, Čibisov), 58. Mamin - 15. L. Sedlák (Lenc, D. Sklenička). Rozhodčí: Naumov, Romasko - Bersenjov, J. Judin (všichni Rus.). Vyloučení: 4:6, navíc Knot (ČR) 10 min. Bez využití. Diváci: 3021.
Samonov - A. Marčenko, Rafikov, Ožiganov, Samorukov, D. Judin, J. Jakovlev, Antipin - Čibisov, Šipačov, Vladimir E. Tkačov - Burdasov, I. Morozov, Kuzmenko - Sošnikov, Zernov, Tolčinskij - Kadějkin, Karnauchov, Voronkov - Mamin. Trenér: Valerij Bragin.
Will - Šustr, Mašín, Knot, Vitásek, Košťálek, D. Sklenička, od 24. navíc Gazda - Jaškin, D. Kaše, Nestrašil - Radil, L. Sedlák, Lenc - Rousek, Jašek, Lakatoš - P. Zdráhal, Kodýtek, D. Šťastný - Mandát. Trenér: Filip Pešán.

Reklama

Související témata: