Hlavní obsah

Že jsem nebyl na soupisce a musel jít do šaten? To mě štve říká slávistický Kalus

PRAHA

Nic, nula, zmar. Hokejová Slavia má v posledních týdnech velký problém. A ještě si trable sama přidělává. V extralize prohrála pětkrát z šesti posledních zápasů, z toho čtyřikrát nebyla schopna vstřelit gól. A to ve sportu jako je hokej! V pondělí navíc v Brně nastoupila do utkání s hráčem, který nebyl v oficiálním zápisu. Petr Kalus měl být po šarvátce vyloučen už po třech sekundách zápasu, ale když nastoupil trest, na soupisce chyběl, a tak se poroučel do šatny.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Trenér Slavie Vladimír Růžička při debatě s rozhodčím při utkání v Brně.

Článek

„Byl to šok pro všechny. Hodně mě to štve,“ citovaly slávistické stránky Kaluse, který nemohl omylu uvěřit.

V první verzi zápisu bylo vše v pořádku, ale při přepisu nedošlo ke kontrole, přiznal vedoucí pražského týmu Josef Hronek. Po tomto extempore Slavia následně dostala od Komety čtyřku, sama vyšla naprázdno a jela domů. „Něco takového se mi ještě nikdy nestalo, nevím, co k tomu víc říct. Prostě jsem nebyl zapsaný do zápisu,“ krčil rameny Kalus.

Na trestné lavici nevěděli, který hráč u nich sedí 

On měl jít pykat za šarvátku s Pospíšilem, ale obsluha trestné lavice nevěděla, kdo k nim usedl. Číslo na slávistickém dresu nebylo v zápise. „Byl jsem trochu naštvaný, když v tom se mě na trestné ptali, co jsem vlastně za hráče. Nevěděl jsem, co jim mám na to říct. Pak za mnou přijeli rozhodčí a řekli mi, co se vlastně stalo, že mám jít do šaten,“ popsal Kalus minuty, které prodloužily zápas.

Odchodem Kaluse do šatny bylo zaváhání Slavie vymazáno, tedy co se týče pravidel. „Pokud by dal (Kalus) branku nebo měl asistenci, branka by se anulovala. Žádný postih pro hráče ani pro mužstvo ale z tohoto prohřešku neplyne,“ řekl deníku Sport Antonín Vansa, asistent ředitele APK.

Slavia zapomněla dávat góly

A proč došlo ke dvěma vyloučeným už po třech sekundách? „Něco jsem mu řekl na rozcvičce, on se pak při buly objevil na křídle a nějak se to semlelo. Ale já to nevyprovokoval, to spíš on,“ dušoval se Kalus, který je nejtrestanějším hráčem extraligy. „Prostě to vyplynulo ze situace. Já šel do zápasu nabuzený, bohužel jsem se zase rychle uklidil zpátky do šatny.“

Tam se po šedesáti minutách odklonila i celá Slavia. A v hlavě měla stále stejný scénář. „Nejsme schopni skórovat ani z vyložených šancí. To se projevilo i v přesilovkách pět na tři, bez gólu se nedá vyhrát,“ řekl starou pravdu asistent trenéra Jiří Čelanský, který tuhle větu už musí znát nazpaměť, dost často ji v poslední době opakuje.

Hrůzostrašnou sezónu prožila v minulém ročníku Sparta, teď to vypadá, že vir nemohoucnosti byl přeposlán po Praze a drží se v Edenu.

Reklama

Související témata: