Hlavní obsah

Příbram - Karviná 0:1Karviná veze body od Litavky. Příbram se porazila sama hrubkou Rezka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Bartošák 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Příbrami po čtyřech kolech, která jim přinesla body, opět upadli do podzimní herní a výsledkové bídy. Karviná byla nebezpečnější, ale nepřesná. Tři body jí nabídli domácí po fatální chybě kapitána Rezka, kterou hosté nepohrdli a vyhráli 1:0. Hráčům vadil namrzlý trávník, na němž častou podkluzovali, a houstnoucí mlha od říčky Litavky, pod níž se schovala fotbalová bída, kterou nabídli především domácí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Mihailo Cmiljanovič z Příbrami, Eduardo Santos z Karviné, Stanislav Vávra z Příbrami a brankář Středočechů Ondřej Kočí.

Článek

Příbram nastoupila vzhledem k zdravotním problémům s novou stoperskou dvojicí Svoboda - Vilotič, která rozhodně jistotou a bezchybností neoplývala. Krátce po začátku neuhlídala útočníka Hašu, který ale centr z rohového kopu poslal hlavou vedle.

Domácí převzali iniciativu a mohli vést. Pilík vypálil z pětadvaceti metrů, ale o centimetry Právě zkušený příbramský záložník nabídl po rohových kopech šance Cmiljanovičovi a Voltrovi, ale první přestřelil a druhý míč špatně trefil hlavou, takže minul tyč.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Filip Zorvan z Příbrami a Kristi Qose z Karviné.

Klíčová pro vývoj zápasu byla 27. minuta, kdy Rezek ztratil uprostřed hřiště míč v souboji s Qosem, ten přihrál rozeběhnutému Hašovi, ale jeho ránu Kočí vyrazil nohama. Než se domácí stopeři vzpamatovali, Bartošák z dorážky ránou po zemi otevřel skóre. Po pár minutách nabídl chybou další šanci hostům Pilík, Bartošák se řítil na Kočího, Nový nestíhal, ale Kočí střelu opět vykopl. Další slibné akce už hosté nedotáhli.

Karviná spálila další šance

Po změně stran Karviná kontrolovala hru, domácí do ničeho nepustila, byť měli míč častěji na kopačkách. Zastavovat jejich pomalou kombinaci, plnou nepřesností, nebyl pro hosty problém. Ti čekali na další možnost zaútočit. Bartošák po necelé hodině hry našel parádním centrem Ostráka, ten si míč zpracoval, ale prováhal ideální moment ke střele a míč skončil s tečí domácího obránce vedle brány.

S blížícím se závěrem byli hosté klidnější a sebevědomější při držení míče. Domácí nebyli schopní cokoliv vymyslet, vytvořit si tlak a nějakou šanci. Ze zpětných přihrávek až k půlce hřiště a následných příliš dlouhých centrů nebezpečí nehrozilo. Naopak Haša v další šanci pálil nad bránu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Horváth.

V závěru měla Příbram šanci na vyrovnání. Na Vaisův centr si naskočil Folprecht, před nímž zívala branka, Bolek stál uprostřed, ale místo, aby hlavou zakončil hledal Voltr, který to měl příliš daleko.

13. kolo první fotbalové ligy:
FK Příbram - MFK Karviná 0:1 (0:1)
Branka: 27. Bartošák. Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Šimáček - Hocek (video). ŽK: Ostrák, Mangabeira (oba Karviná). Bez diváků.
Příbram: Kočí - Nový, Svoboda, Vilotič, Cmiljanovič - Pilík (73. Boakye), Zorvan (88. Pinc), Folprecht, Rezek (73. Vais), Vávra (62. Antwi) - Voltr. Trenér: Čuhel.
Karviná: Bolek - Santos, Dramé, Šindelář, Ndefe - Herc (80. Smrž), Ostrák (76. Čmelík), Mangabeira, Qose (89. Vlachovský), Bartošák (80. Mikuš) - Haša (90. Janečka). Trenér: Jarábek.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: