Hlavní obsah

Jablonec - Budějovice 2:1Jablonec slaví výhru i bez potrestaného kouče

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Schranz 1 : 0
61. Pilař 2 : 0
70. Van Buren 2 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec

V každém zápase venku v této sezoně dokázaly České Budějovice bodovat, narazily až na hřišti Jablonce a jejich neporazitelnost na hřištích soupeřů se zastavila na čísle šest. Jablonec i bez kouče Rady, který pykal za čtyři žluté karty a zápas sledoval jen z tribuny, zvítězil 2:1 a upevnil si třetí místo v tabulce.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Jaroslav Drobný z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

První poločas vyhrál Jablonec, ovšem České Budějovice potvrzovaly, že venku v aktuální sezoně hrát umí. Hosté mu byli vyrovnaným soupeřem, ale doplatili na efektivitu. Zelenobílí se dostali do vedení po dvaceti minutách hry po chybě gólmana Drobného, skórovat však mohli i Jihočeši.

Ve 13. minutě po přímočaré akci Mršiče měl velkou šanci Brandner, ovšem na přední tyči netrefil odkrytou branku. Ve 25. minuta pak pálil z přímého volného kopu jen těsně vedle šibenice aktivní Mršič. A chvíli později z 25 metrů střílel Havelka, Hanuš však jeho střelu dokázal vyrazit. Především v závěru první půle byli hosté aktivnější, do kabin však odcházeli s jednogólovým mankem.

Rozhodl o tom Schranz. Nejlepší střelec domácích znepříjemnil po centru z křídelního prostoru pozici Drobnému, jemuž míč vypadl z rukavic a Schranz ve 20. minutě pohotově otevřel skóre do prázdné branky. Blízko navýšení náskoku byli Severočeši po půlhodině hry, Považanec po Pilařově centru v tutovce usměrnit balon ze vzduchu do odkryté branky nedokázal.

Na efektivitu z úvodního dějství navázali domácí i po pauze. Po hodině hry z první větší šance druhé půle vedli 2:0. Hosté ztratili na jablonecké polovině míč a domácí udeřili z rychlého brejku. Z levé strany nacentroval míč do pokutového území Budějovic střelec první branky, míč patičkou sklepl Ladra k Pilařovi, jenž střelou z deseti metrů pod břevno nedal Drobnému šanci.

Budějovice se vrátily do utkání dvacet minut před koncem, kdy míč přiťukl Brandner Van Burenovi a ten přesnou střelou k protilehlé tyči snížil. Jabloneckým v tu chvíli muselo v tu chvíli v mysli ožít poslední utkání v Karviné, kde rovněž vedli 2:0, ale na konci tři body ztratili a remizovali 2:2. Tentokrát už vedení nepustili, přestože v poslední minutě měl velkou šanci Brandner.

13. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Dynamo České Budějovice 2:1 (1:0)
Branky: 20. Schranz, 61. Pilař - 70. Van Buren. Rozhodčí: Cieslar - Kotík, Lakomý - Adam (video). ŽK: Schranz, Podaný - Brandner, Ledecký. Bez diváků.
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Podaný (77. Krob) - Hübschman - Ladra (77. Pleštil), Považanec (90. R. Hrubý), Pilař (77. Jovovič) - Schranz (90.+2 Štěpánek) - Doležal. Trenér: Klucký.
Č. Budějovice: Drobný - Novák, Havel, Králik, Skovajsa - Havelka, Čavoš - Van Buren (72. Jánošík), Javorek (67. Ledecký), Mršič (78. Ekpai) - Brandner. Trenér: Horejš.

Reklama