Hlavní obsah

Teplice - Brno 1:0Kučerova paráda. Zkušený stoper vystřelil důležitou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
79. Kučera 1 : 0
Záznam online reportáže

Teplice

Pohotová patička stopera Tomáše Kučery rozhodla o výhře Teplic nad Brnem (1:0) v nedělním duelu 13. kola fotbalové ligy. Severočeši napravili sedmigólový debakl z Plzně, pod novým koučem Radimem Kučerou podruhé zvítězili a lehce se vzdálili sestupovým příčkám. Naopak Moravané nenavázali na triumf nad Slováckem, zůstávají šestnáctí.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Robert Jukl z Teplic a Jakub Přichystal z Brna.

Článek
Fotogalerie

Po zahřívací dvacetiminutovce se chytal za hlavu Řezníček, ke kterému se dostal střílený centr Trubače. Domácí útočník ze čtyř kroků trefil břevno. Severočeši nabírali dech, vzápětí pálil nebezpečně Černý, kterému přilétl míč na zadní tyč. Jeho pohotovou ránu Šutr vyboxoval.

Třetí varování Brnu vyslali Tepličtí po půlhodině, kdy Trubač přihrál na pravou stranu nabíhajícímu Vondráčkovi, jehož střela prosvištěla těsně vedle. Hosté kontrovali hlavičkou Šurala po rohovém kopu, Němeček ji ale s přehledem ztlumil. Následně Šural zakončoval nechtěně i na vlastní branku, když dal ve skluzu nohu do centru z levé strany. Šustr ale dokázal včas zareagovat.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Juraj Kotula z Brna a Tomáš Vondrášek z Teplic.

Po přestávce se dlouhý čas nic nedělo, až v 66. minutě se hostující Fousek probil do šestnáctky, o centimetry minul teplickou branku. Když už vypadalo, že utkání dospěje k bezbrankové remíze, vykouzlil parádu Kučera, který střelu Vondráška usměrnil z malého vápna patičkou do sítě.

13. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 79. T. Kučera. Rozhodčí: Klíma - Hájek, Váňa - Berka (video). ŽK: Ljevakovič, Diviš - Sedlák, Fousek, Hladík. Bez diváků.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Ljevakovič, T. Kučera, Černý - Fortelný, Jukl, Trubač (67. Vukadinovič), Moulis (75. Žitný) - Řezníček (75. Radosta), Mareš (90.+4 Kováč). Trenér: R. Kučera.
Brno: Šustr - Kotula (83. Pachlopník), Šural, Dreksa, Bariš - Štepanovský (68. Reiter), Šumbera (57. Fousek), Sedlák (83. Gajič), Vaněk - Růsek, Přichystal (56. Hladík). Trenér: Dostálek.

Reklama

Související témata: