Hlavní obsah

Slovácko - Plzeň 4:0Slovácko doma kanonádou zničilo neškodného favorita

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kalabiška 1 : 0
50. Hofmann 2 : 0
80. Wiesner 3 : 0
90. Kubala 4 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka vyhráli v nedělním utkání 13. kola první ligy nad Viktorií Plzeň vysoko 4:0. Západočeši tak nenavázali na předchozí vítězství nad Teplicemi (7:0) a naopak si připsali debakl. Potvrdili, že se jim na hřištích soupeřů nedaří. Západočeši se nedokázali dobře naladit na středeční šlágr s vedoucí mistrovskou Slavií.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jan Kalabiška ze Slovácka a Patrik Šimko ze Slovácka se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Domácí trenér Svědík udělal oproti nepovedenému zápasu v Brně hned šest změn v sestavě a týmu to šlo k duhu. Nejprve pálil nebezpečně z úhlu Petržela, ale Hruška jeho střelu vytáhl na roh. V 11. minutě po zbytečné ztrátě míče Kayamby ve středu hřiště centroval Navrátil, Petrželovu střelu ještě plzeňský gólman vyrazil, ale na dorážku Kalabišky už nedokázal reagovat.

Viktoria se do ofenzivy dostávala velmi pozvolným tempem. Ve 21. minutě po rohu Čermáka stříleli Bucha i Kalvach, ale branku neohrozili, podobný osud měla i hlavička Brabce po další standardní situaci. Příliš hostům nepomohl ani příchod Ondráška za Kayambu už ve 35. minutě.

Plzeň dohrála poločas bez šancí na vyrovnání. Nebezpečnější byly akce domácích, při nichž měl starosti i Hruška. Nejprve zasahoval po střele Kohúta, pak musel několikrát k zemi po ráně aktivního Petržely.

Druhou půli začala Plzeň ofenzivně, ale zase zapomněla na zadní vrátka. V 50. minutě po kombinaci na levé straně prodloužil Sadílek přihrávku před bránu na volného stopera Hofmanna, pro něhož nebyl problém uklidit míč do sítě.

Dvoubrankové vedení sice na chvíli ochromilo snahu Plzně, ale od 60. minuty se Viktoria zakousla do svého soupeře všemi silami. Odstartovala to střela Čermáka, kterou zblokoval Hofmann, pokračovalo dalšími nájezdy na Nemravovu branku.

Defenziva Slovácka ale pracovala výtečně, ubránila nejen akce středem hřiště, ale i celou řadu centrovaných míčů. Navíc domácí udeřili ofenzívně v 80. minutě, kdy třetí gól přidal Sadílek a čtvrtý v samotném závěru střídající Kubala, který tak definitivně určil nečekaný výsledek zápasu.

Plzeň utrpěla nejtvrdší ligovou porážku od března 2019, kdy stejným výsledkem podlehla Spartě.

13. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 4:0 (1:0)
Branky: 11. Kalabiška, 50. Hofmann, 80. Sadílek, 90. Kubala. Rozhodčí: Ginzel - Caletka, Kříž - Dorušák (video). ŽK: Kohút, Kalabiška, Kubala, Svědík (trenér) - Havel. ČK: 78. Havel. Bez diváků.
Slovácko: Nemrava - Šimko, Hofmann, Daníček, Kalabiška - Havlík, Sadílek - Petržela (79. Tomič), Kohút (71. Kubala), Navrátil (79. Srubek) - Jurečka (67. Kliment). Trenér: Svědík.
Plzeň: Hruška - Havel, Hejda, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák (65. Káčer) - Kayamba (35. Ondrášek), Beauguel (65. Mihálik), Ba Loua (88. Alvir). Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: