Hlavní obsah

VIDEO: K.O. v kleci po 64 sekundách. Král ultimátních zápasů myslí i na olympiádu

PRAHA

Nový král těžké váhy ultimátních zápasů MMA nevyloučil možnost, že navlékne boxerské rukavice na olympijských hrách v roce 2016. Junior dos Santos se před pár dny stal v Anaheimu držitelem titulu UFC v nejprestižnější váhové kategorii. Po euforii z výhry Brazilec přiznal, že by mohl vstoupit do ringu ve své rodné zemi.

Foto: Jason Redmond, ČTK/AP

Junior dos Santos se za pár sekund stane slavným, získá titul organizace UFC v těžké váze. Neporažený Cain Velasquez prohraje stylem k.o.

Článek

Sedmadvacetiletý bojovník vyhrál životní duel v prvním kole. Soupeř Cain Velasquez zůstal po jeho ranách ležet - k.o. po 64 sekundách. „Ve všech zápasech chci dosáhnout knokautu, trenér říkal, že mám silné ruce, měl jsem si najít čas, abych je použil,“ řekl po výhře Santos, který se v osmihranné kleci rozbrečel dojetím.

On slavil, druhý prožíval zklamání. „Chci se omluvit fanouškům, rodině, přátelům. Jsem zklamaný, ale já se vrátím,“ nechal se slyšet Velasquez, který vstoupil do boje jako neporažený, předtím devětkrát odcházel z klece jako vítěz.

Může zářit, přidal se trenér Dorea 

Pokud by Junior dos Santos opravdu zatoužil zažít pocit v olympijském ringu, musí požádat organizaci UFC o svolení. Ona ho zaměstnává, ona by mu musela dát požehnání, což může být překážka. Ale nyní máme rok 2011, olympiáda v Brazílii je až v roce 2016.

„Mé tréninky začínají a končí boxem. Tam získávám dynamiku a strategii, na to jsem zvyklý. Kdo ví, jestli mohu získat olympijskou medaili. Všechno je možné,“ nechal se slyšet nový král těžké váhy MMA, který má přezdívku Cigano.

„Šance, že bude zářit, jsou obrovské, a to jak v profesionálním, tak olympijském boxu,“ přidal trenér Luiz Carlos Dorea na adresu rodáka ze Santa Catariny v jižní Brazílii.

Reklama

Související témata: