Hlavní obsah

Sparta doma dál hoří, ohroženému Haškovi zbývá černý humor

Zatímco venku táhnou rekordní sérii vítězství, doma fotbalisté Sparty od 26. září nevyhráli a 295 minut nedali gól. „Tři zápasy jsme doma nevyhráli, navíc nedali ani gól, což je špatné. Posun k lepšímu je, že jsme tentokrát ani neinkasovali,“ řekl s dávkou černého humoru první kouč Martin Hašek po páteční remíze 0:0 s Duklou. „Jestliže se zpochybňuje má pozice, výkonem ani výsledkem jsem si ji příliš neupevnil,“ bylo mu jasné.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Sparty Martin Hašek

Článek
Fotogalerie

V pondělí jste převálcovali klokany 4:0. Jak je možné, že jste pak o čtyři dny později tak marní?

Poslední dva domácí zápasy jsme prohráli 0:3, po nich jsme dvakrát vyhráli venku. Chtěli jsme samozřejmě navázat na výkon na Bohemce, což se vůbec nepovedlo. Začali jsme dobře, přišla šance, měl je ovšem i soupeř. Po přestávce jsme začali kupit nevynucené chyby a nepřesní byli i hráči, kteří by měli být nositeli kvalitního výkonu.

Nakonec jste mohli vyhrát, ale Hušbauer trefil v poslední minutě jen tyč.

Ani štěstí se k nám nepřiklonilo... Byl to průměrný zápas, který stejně tak dobře mohla vyhrát i Dukla.

Fotbalisté Dukly David Mikula (vlevo) a Pavel Hašek se radují z remízy na Spartě.foto: Právo/Petr Horník

Ze Sparty se tedy definitivně stal venkovní tým?

Statistika je jasná, venku jsme dál stoprocentní. To jsme až do zápasu s Libercem byli i doma. Jenže od té doby táhneme sérii tří zápasu bez výhry, ani gól jsme v nich nedali. Posun k lepšímu je, že jsme tentokrát aspoň neinkasovali.

Čím si ale vysvětlujete takový rozdíl venku a doma?

Nechme stranou obezličky, že doma většinou hrajeme do plných. Podle mě to dost souvisí s psychikou hráčů, venku hrají mnohem cílevědoměji než doma. Když hraju do plných, ještě to přece neznamená, že nevynuceně zkazím dvacet přihrávek a přihraju míč přímo soupeři. Ale proč to tak je, to si zanalyzujeme až po skončení podzimu.

Pokud jde o domácí zápasy, dá se už mluvit o krizi Sparty?

Nazvěte si to, jak chcete. Já takové absolutní termíny nerad používám, takže o krizi mluvit nebudu.

Nebylo již před zápasem na hráčích patrné, že mají po dvou porážkách 0:3 z dalšího domácího zápasu obavy?

Nic takového jsem nepozoroval. Nedokážu si to vysvětlit. Před čtyřmi dny jsme podali vynikající výkon, měli pohyb i sebevědomí a vyhráli 4:0. A pak stojíte s Duklou za lajnou a přímo cítíte, že z mužstva jako celku zdaleka nevyzařuje taková síla. Že můžete vyhrát maximálně 1:0, když se při standardce přikloní štěstí, ale klidně i prohrát. Venku zkrátka působíme výrazně lepším dojmem.

V zimě může ve Spartě dojít k zásadním personálním změnám. Uvědomoval jste si, že zápas s Duklou mohl být na Letné v roli trenéra vaším posledním?

Tak jsem o tom nepřemýšlel. Jestliže se však zpochybňuje má pozice, tak výkonem ani výsledkem jsem si ji příliš neupevnil.

Reklama

Související témata: