Hlavní obsah

Pilař se upsal bundesligovému Wolfsburgu a v Plzni zřejmě skončil

PŘÍBRAM

Ve středu pomohl Plzni k výhře nad Borisovem a tudíž na 99 procent k třetí příčce ve skupině Ligy mistrů, v neděli už nebyl mistrovskému celku Václav Pilař dost dobrý a klub jej nenominoval k ligovému střetnutí v Příbrami. Důvod? Třiadvacetiletý reprezentant, který je v Plzni na hostování z Hradce Králové, totiž odmítl ve Viktorii podepsat kontrakt a v pátek večer se upsal na tři a půl roku bundesligovému Wolfsburgu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jásající Václav Pilař (vpravo) se upsal bundesligovému Wolfsburgu a v Plzni zřejmě skončil.

Článek

Do Plzně přišel Václav Pilař v létě na roční hostování z Hradce Králové s tím, že mistrovský celek na něho má opci. Viktoria ji chtěla uplatnit už teď v zimním období, ale narazila.

„Plzeň má opci podepsanou jen s Hradcem Králové, nikoliv s hráčem, takže přednostní právo na Pilaře zůstává mateřskému klubu. Z tohoto důvodu jednali zástupci Wolfsburgu přímo s Hradcem. V pátek večer proto podepsal Pilař se souhlasem Hradce smlouvu s Wolfsburgem,“ argumentuje hráčův agent Jiří Stejskal.

Ředitel hradeckého klubu Richard Jukl potvrdil, že k dohodě skutečně v pátek došlo na zasedání představenstva. "Jednali jsme s Plzní a poté rozhodli, že necháme rozhodnutí na hráči. On se rozhodl pro Wolfsburg, my mu nebudeme bránit," pravil Jukl. "Bez souhlasu Plzně ale v zimě odejít nemůže."

„Plzeň Pilařovi slíbila, že se bude moci v zimě sám rozhodnout, co dál, najednou to  ale neplatí... Vzhledem k panující situaci nemá zájem zůstat. Smlouvu, kterou mu Plzeň před několika dny předložila, nepodepsal, protože je pro něj nepřijatelná. Situaci chceme vyřešit během zimy,“  tvrdí agent Jiří Stejskal.

Wolfsburg za Pilaře údajně nabídl víc než jeden a půl miliónu euro, v přepočtu tedy cca 38 milionu korun. „To nemohu komentovat,“ nechtěl sumu potvrdit Stejskal. Za to dodal, že ze všech zájemců je pouze Wolfsburg ochoten Pilaře nechat na jaře v Čechách a počítá s ním od léta. "Smlouva začne běžet od 1. ledna příštího roku, ale Wolfsburg s Pilařem počítá až od 1. července a nechá ho v české lize," podotkl Stejskal.

O mladého reprezentanta má údajně zájem i nizozemský klub Twente Enschede, který nabízí tři milióny eur.

„Rozhodně nechceme Pilařovi v zahraničním angažmá bránit, ale považujeme za solidní, aby se o jeho budoucnosti bavili i s námi,“ reagoval generální ředitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek. „Nebyl vyřazen z kádru a ani něco takového nechystáme. Trenér ho prostě nenominoval k tomuto utkání, což je běžné u více hráčů. Pilař si musí v hlavě srovnat, co vlastně chce. Bylo toho na něho v posledních dnech moc, na zápas nebyl psychicky připraven, ale dál trénuje s prvním mužstvem,“ dodával.

„Pilař patří Hradci a Wolfsburg nemá k jednání s Plzní důvod. Už vůbec ne poté, jak se Plzeň zachovala,“ namítal Stejskal s tím, že sám Pilař nechce situaci komentovat... „Je z jednání Plzně doslova v šoku, neboť svými výkony a góly Viktorii pomohl do základní skupiny Ligy mistrů. Oni ho vyřadí z kádru, protože podepsal smlouvu s německým klubem, na což má právo.“

Pokud by se kluby nedohodly, musel by Pilař zůstat do léta v Plzni.

Reklama

Související témata: