Hlavní obsah

Nevrlý lev Kopřiva opustil klec a Slavia po deseti týdnech doma slavila tři body

Na šest týdnů mu zraněný kotník vystavil stopku. Slávistický hokejový brankář Miroslav Kopřiva musel koukat, jak se spoluhráči trápí a padají ke dnu tabulky. V neděli se jednička Růžičkova výběru vrátila a Slavia vyhrála. A to za tři body, když porazila Vítkovice 4:2. Plný bodový zisk před svými fanoušky po deseti týdnech! „Návrat byl příjemný, byla to hrozně dlouhá pauza, tohle jsem nikdy nezažil. Dá se říct, že jsem doma trpěl, chodil jsem jak lev v kleci,“ přiznal po utkání Kopřiva.

Foto: David Veis, ČTK

Brankář Slavie Miroslav Kopřiva se vrátil do branky po šesti týdnech.

Článek

Jak jste prožíval čekání na uzdravení, když jste byl mimo stadión? Manželka mi doma říkala, že jsem z toho nervóznější a nevrlý a někdy se mnou nebyla moc řeč. Musel jsem počkat, až budu stoprocentní a myslím, že se to vyplatilo. Zápasy mi hodně chyběly.

Byl jste před utkáním nervózní? Nervózní nebývám. Ale nepřál jsem si z první střely dostat gól, zvláště po tak dlouhé pauze, ale povedlo se nám dlouho držet nulu. Asi do 34. minuty. To se určitě odrazilo na hře a pohodě týmu.

Měsíc a půl jste byl mimo hru, co vám přesně bylo? Ani doktoři pořádně nevěděli, vypadlo to na nějaké vazy, ale nechal bych to být. Zranění jsem trochu cítil před zápasem, ale hned jak se vhodila buly, tak to bylo v pohodě, jsem rád, že vše vydrželo.

Brankář Slavie Miroslav Kopřiva zasahuje.foto: Právo/Petr Hloušek

Během vaší pauzy Slavia vyhrála jen čtyřikrát. Bylo pro vás utrpení sledovat její jízdu? Utrpení? Nevím, jestli bych pomohl, to je ve hvězdách. Prostě jsme nedávali góly, na tom to ztroskotalo. Doma jsme nedali asi ve čtyřech zápasech gól, dostali jsme poměrně málo gólů, ale nebyli jsme produktivní, proto přišli noví hráči. Teď je zvýšená konkurence, hráči se budou prát o místa, uvidíme, jak to Láďa (trenér Vladimír Růžička) namíchá.

V týmu máte čtyři nové spoluhráče, v neděli jste vyhráli doma konečně za tři body. Věříte, že přijde obrat k lepšímu? Doufáme, ale věřili jsme, i když jsme vozili body z venku, že to doma prolomíme. Musíme hrát všechny zápasy jako play-off, nesmíme si dovolit chyby, dneska jsme je minimalizovali a proto jsme vyhráli.

Nemyslel jste na to, že se vracíte do utkání před svými fanoušky, kde je Slavia nejhorší ze všech mužstev v extralize? Nad tím nesmíme přemýšlet, každý zápas začíná od stavu 0:0 a extraliga je dneska tak vyrovnaná, že si nevybere soupeře, ani by to nebylo dobrý. Chtěl jsem co nejdřív na led, trvalo to bohužel měsíc a půl, dostal jsem se až teď.

Dříve jste nemohl? Zkoušel jsem návrat před třemi týdny, ale nebylo to ideální. Udržoval jsem se od té doby v kondici. Jezdil jsem na kole a poslední týden už jsem chodil na led i dvoufázově s juniorkou. Kondičku jsem si nějak ohlídal, doufám, že mám dost sil, jsem odpočatý.

Reklama

Související témata: