Hlavní obsah

Chelsea - West Ham 3:0Dva góly West Hamu neplatily, derby ovládla Chelsea

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea zabrali v anglické lize po dvou prohrách a ve 14. kole porazili West Ham 3:0. V tabulce jim patří páté místo, od druhého Leicesteru je dělí dva body. West Ham, v jehož základní sestavě nastoupili Vladimír Coufal i Tomáš Souček, sice v první půli dvakrát skóroval, ale ani jeden z gólů neplatil.

Foto: Catherine Ivill, Reuters

Thiago Silva (druhý zleva) z Chelsea dává gól proti West Hamu.

Článek
Fotogalerie

West Hamu v minulé sezoně oba duely s Chelsea vyšly. Nejprve po dlouhé době vyhrál na jejím stadionu a v červenci zvítězil v domácí odvetě 3:2, tehdy se trefil i Souček. Tentokrát ale Chelsea rychle vedla, když se v 10. minutě po rohu prosadil neobsazený Thiago Silva, soupeři zamezil ve vyrovnání londýnského derby nejprve ofsajd a potom faul. V závěrečné čtvrthodině pak přidal v rychlém sledu dva góly Tammy Abraham.

Fotbalisté Burnley zvítězili nad Wolverhamptonem 2:1. Svěřenci trenéra Seana Dychea neprohráli počtvrté za sebou a od pásma sestupu mají tříbodový odstup, navíc odehráli o zápas méně než jejich konkurenti. Matěj Vydra se v sestavě vítězů neobjevil.

Burnley poslal po půlhodině hry do vedení hlavou Ashley Barnes, krátce po změně stran zvýšil zblízka důrazný novozélandský útočník Chris Wood. V závěru snížil z penalty osmnáctiletý Fábio Silva. Z posledních čtyř zápasů vytěžilo Burnley osm bodů, do té doby jich mělo na kontě jen pět.

Trenérovi hostů Nunu Espíritu Santovi se nelíbil výkon rozhodčího Leeho Masona. "Prostě nemá kvalitu na to, aby pískal Premier League. Je to s ním pořád stejné. Řekl jsem mu, že ho už nechci vidět," citovala kouče Wolves agentura AP.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Burnley - Wolverhampton 2:1 (35. Barnes, 51. Wood - 89. F. Silva z pen.)
Chelsea - West Ham United 3:0 (78. a 80. Abraham, 10. T. Silva).

Reklama

Související témata: