Hlavní obsah

Barrichello hodlá jezdit formuli 1 i v příští sezóně

Brazilský pilot formule 1 Rubens Barrichello chce i v devětatřiceti letech pokračovat v kariéře. A to i přesto, že mu stáj Williams nezaručila, že bude mít v týmu stále místo. Rekordmanovi v počtu startů v šampionátu prý nezáleží na platu, hlavně chce mít konkurenceschopné auto.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Brazilský pilot formule 1 Rubens Barrichello

Článek

"Uvidíme se v příští sezóně," loučil se Barrichello s novináři po závěrečném závodu sezóny v rodné Brazílii. "Ještě nejsem připravený skončit. Cítím, že jsem na vrcholu sil. Jediné, co postrádám, je konkurenceschopné auto. Jsem si ale jistý, že příští rok bude mít Williams lepší vůz a já ho chci řídit," dodal vicemistr světa z let 2002 a 2004, který letos získal jen čtyři body a skončil sedmnáctý.

U závodění ho drží touha ještě jednou zažít úspěch. "Nepotřebuji mít skvělou smlouvu. Už teď jezdím skoro zadarmo. Jediné, co chci slyšet, že budu moci řídit kvalitní vůz. Nechci jen jezdit, chci závodit," prohlásil pilot, který se v závodech formule 1 objevuje už od roku 1993 a vyhrál jedenáct Velkých cen.

Ve svůj návrat v příští sezoně věří natolik, že se ani neloučil s fanoušky na okruhu Interlagos. "Věděl jsem, že mohu v posledním kole zpomalit a pořádně se rozloučit, ale jen jsem mával. Vím, že se vrátím," řekl Barrichello. Dokonce ukázal helmu, kterou má pro příští ročník připravenou. Nabarvil mu ji jeho šestiletý syn Fernando. "Jestli podepíšu smlouvu, tak tohle bude helma pro můj první závod," dodal bývalý pilot Jordanu, Stewartu, Hondy, Ferrari a Brawnu.

Reklama