Hlavní obsah

Hradec Králové - Vítkovice 2:3 PPHradec dvakrát vymazal manko, nakonec prohrál v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Schleiss 0 : 1
28. Nedomlel 1 : 1
52. Krenželok 1 : 2
60. Koukal 2 : 2
64. Lakatoš 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Hradce Králové sice v úterním utkání 28. kola extraligy dvakrát dokázali vymazat náskok Vítkovic a dotáhli duel do prodloužení. Tam ale Východočeši po gólu Dominika Lakatoše v 64. minutě padli. Ostravané uspěli venku po osmi prohrách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vítkovic Miloš Holaň během utkání

Článek

Opatrný úvod ukončila první gólová situace zápasu z konce šesté minuty, kdy zakončení dvou na jednoho zakončil Schleiss střelou z pravého kruhu. Střelu dokázal sice vytěsnit Lukeš ramenem, odražený kotouč ale poskakoval v brankovišti. V následném závaru se nejrychleji zorientoval právě Schleiss a zametl puk do sítě.

Více ze hry měl o něco málo Hradec, domácí hledali cestu do pásma především přes nahození na vítkovickou branku, které v drtivé většině brankář Dolejš kryl. Největší šanci k vyrovnání v první třetině měli domácí dvě minuty před odchodem do kabin. Chybnou rozehrávku zachytil na modré Radek Smoleňák, ale jeho tvrdou dánu Dolejš betonem vyrazil.

Ve druhé dvacetiminutovce se hrálo ve slušném tempu. Hradec pak smazal manko v čase 27:38. Po buly v útočném pásmu Hradce se dostal k tvrdé střele Nedomlel a jeho pokus zapadl do šibenice - 1:1.

Do vedení se Vítkovice dostaly v přesilové hře po vyloučení Pavlíka. Útočník Lakatoš našel před brankou Krenželoka, který se bleskově otočil a bekhendem zametl puk mezi betony gólmana. Hradec v závěru vsadil na hru bez brankáře a za 12 sekund byl za hru vabank odměněn gólem Koukala na 2:2. Ten byl na kruzích faulován, ale i přesto dokázal plácnout do kotouče a v pádu překonal vítkovického brankáře.

V prodloužení mohl nejprve rozhodnout Cingel, jehož individuální akce ale brankou neskončila. Vyrovnanou bitvu pak na druhé straně rozsekl v čase 63:32 Dominik Lakatoš, který se prosadil střelou z pravého kruhu na zadní tyč.

28. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 2:3 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Nedomlel (Perret, Koukal), 60. Koukal - 6. Schleiss (P. Trška), 52. L. Krenželok (Lakatoš), 64. Lakatoš (Gewiese, Schleiss). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - Lederer, Ganger. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Bez diváků.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Zámorský, Jank, Váchal - Lev, Cingel, Kevin Klíma - Smoleňák, Koukal, Perret - Kelly Klíma, Zachar, J. Sklenář - Pilař, Morong, Síla. Trenér: V. Růžička st.
Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Štencel, P. Trška, Gewiese, Koch, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, Schleiss - L. Krenželok, Marosz, Dej - M. Kalus, Werbik, Mallet - Fridrich, J. Mikyska, Ryšavý. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: