Hlavní obsah

Litvínov - Brno 2:1 PPLitvínov rozhodl v nastavení, Hübl je novým rekordmanem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Hübl 1 : 0
36. Plášek 1 : 1
61. Hübl 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 28. extraligového kola Brno 2:1 v prodloužení. Severočeši tak vrátili hráčům Komety pondělní těsnou porážku v nájezdech. Hrdinou domácích se stal dvaačtyřicetiletý útočník Viktor Hübl, který dal obě branky, svou bilanci v extralize posunul na 787 bodů za 357 gólů a 430 nahrávek a přeskočil tak dosavadního rekordmana základní části samostatné české extraligy Petra Lešku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Karel Plášek z Brna, Daniel Kolář z Litvínova, Uvis Janis Balinskis z Litvínova a brankář Litvínova Denis Godla.

Článek

Po pondělní přestřelce, kterou předvedli hráči obou celků na stejném stadionu při dohrávce 2. kola, v níž Brňané udolali Litvínov 7:6 po samostatných nájezdech, bylo dnes k vidění gólově mnohem dietnější menu. Válek v šesté minutě prověřil pozornost brankáře Klimeše, zahanbit se na druhé straně nenechal ani jeho protějšek Godla při Holíkově šanci.

Hned zkraje druhé části Brňané špatně vystřídali a hráčům Vervy stačilo na využití přesilovky jen 33 sekund: Hübl zavěsil zblízka a vyrovnal tak v historických tabulkách Lešku. Schneider krátce nato v dobře příležitosti na vyrovnání neuspěl, ale Plášek ve 36. minutě odčaroval Godlovo kouzlo a bylo to 1:1.

V úvodu třetího dějství se hosté ubránili v oslabení a sami pak měli naopak při vlastních přesilovkách blízko k tomu, aby dokonali obrat. Holík a po něm i Plášek však orazítkovali pouze brankovou konstrukci za Godlovými zády.

V polovině 54. minuty předvedli hosté parádní kontr v oslabení, zakončení akce dvou na jednoho vyšlo na Muellera, který střílel do odkryté branky, jenže Godla vytáhl zákrok z kategorie zázračných a stav zůstal 1:1. V závěru základní hrací doby neuspěl zblízka Jarůšek, i proto se ani dnes nerozhodlo v 60 minutách a zápas dospěl do prodloužení.

Do něho šli Litvínovští s početní výhodou čtyři na tři, protože se v čase 59:42 provinil proti pravidlům Klepiš. Výhodnou situací nepohrdli - po 37 sekundách prodloužení jim vystřelil druhý bod veterán Hübl.

28. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 23. V. Hübl (Pospíšil), 61. V. Hübl - 36. Plášek (Mueller, F. Král). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, D. Kolář, Štich, Demel - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - P. Svoboda, Gerhát, Fronk - Válek, Jícha, Zygmunt. Trenér: Országh.
Brno: Klimeš - Pyrochta, F. Král, O. Němec, Barinka, Freibergs, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Plášek - Schneider, Klepiš, Zaťovič - L. Horký, Brabenec, Valský - T. Šoustal, F. Dvořák, Kusko. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata: