Hlavní obsah

Teplice chtějí zachovat současný kádr, Marešův návrat je nejistý

Jen minima změn zřejmě přes zimu dozná kádr fotbalistů Teplic. Nastálo v něm zůstane krajní obránce Václav Ježdík, kterého klub po povedeném hostování koupil z divizního Rapidu Liberec, nejistý je návrat záložníka Jakuba Mareše ze Sparty. Trenér Petr Rada chce dál pracovat se současným týmem a na rozdíl od předchozích let se navíc ani nemusí obávat odchodu některých opor. Trh je přesycený a chudý, tvrdí Tepličtí.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Rada (vpravo), trenér fotbalistů Teplic se svým asistentem Lukášem Přerostem

Článek

Když se v Teplicích mluví o zimních změnách v kádru, nejčastějším slovem je hostování. Kromě přestupu čtyřiadvacetiletého Ježdíka, který stál podle informací ČTK řádově statisíce korun, se totiž žádný jiný nechystá. Chorvat Andrej Kerič se z podzimního hostování vrátí do Sparty, opačným směrem půjde alespoň na chvíli Mareš.

"Měl by se vrátit, ale Sparta teď nemá žádného sportovního ředitele a čeká, co bude. Do 15. (prosince) by se měli vyjádřit, jak to s ním bude," řekl dnes novinářům Rada.

Marešovi by doporučil návrat, počítá ale s tím, že se čtyřiadvacetiletému ambicióznímu hráči zpátky chtít nebude. "Je otázka, jak vezme jeho hlava, že by měl jít ze Sparty. Tím půlrokem si ale podle mého moc nepomohl, moc nehrál a za takových podmínek bude spíš stagnovat," dodal kouč.

Do Teplic se v zimě vrátí někteří hráči, kteří hostovali v nižších soutěžích, třeba Bosňan Alen Melunovič z Varnsdorfu nebo někteří z mladíků hrajících v Ústí nad Labem. Rada počítá i s devatenáctiletým levým bekem Davidem Šragou a o rok mladším forvardem Abidem Mujagičem z rezervy. To ale také znamená problém; už teď jsou v kádru Severočechů tři Bosňané a víc hráčů ze zemí mimo EU stejně hrát nesmí.

Místo by mohl udělat odchod některého z trojlístku Mahmutovič, Ljevakovič, Čajič. Dosud o ně v Evropě zájem byl, teď se ale zájemci spíš jen opatrně vyptávají, kdy Bosňanům končí v Teplicích smlouvy. "Trhy jsou přesycené a ekonomika stagnuje, obojí je ve fotbale poznat. Žádná konkrétní nabídka tu není," řekl ČTK obchodní ředitel klubu Petr Heidenreich.

V zákulisí se spekulovalo i o možném hostování Martina Fenina z Chotěbuzi, který měl problémy s antidepresivy, zranil se při pádu z okna a po návratu z léčebny se objevil v Teplicích. "O téhle situaci ale víc nevím, o žádném hostování se nějak vážně neuvažovalo. S Martinem jsem ani nemluvil, možná ze mě má strach, protože nedal na moje rady," řekl Rada.

Program zimní přípravy fotbalistů Teplic:
3. ledna: 17:00 halový turnaj v Saské Kamenici,
7. ledna: 11:00 Teplice - Ústí nad Labem (Tipsport cup, Děčín),
8. ledna: 13:00 Teplice - Roudnice nad Labem (Tipsport cup, Děčín),
8.-14. ledna: soustředění Altenberg,
18. ledna: 17:00 Teplice - Liberec (Tipsport cup, Děčín),
25. ledna: 13:00 Teplice - Varnsdorf,
28. a 29. ledna: semifinále a finále Tipsport cupu (Praha) nebo Teplice - Sokolov,
1.-8. února: soustředění Kypr,
12. února: 15:00 Teplice - Karlovy Vary (Stínadla).

Reklama

Související témata: