Hlavní obsah

Brno - Ostrava 0:1Baník veze tři body z Brna, venku neprohrál počtvrté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. De Azevedo (penalta) 0 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Ostravy zvítězili ve 14. kole první fotbalové ligy v Brně 1:0. Tři body jim zařídil na konci první půle proměněnou penaltou Dyjan De Azevedo. Baník tak vyhrál čtvrtý venkovní zápas po sobě, už šest kol neprohrál a i přes dva odložené duely přezimuje v horní polovině tabulky. Brno prohrálo podruhé po sobě, doma z osmi ligových podzimních zápasů získalo pouhých pět bodů a do jarní části soutěže půjde ze 16. pozice znamenající sestup.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Brna Martin Šustr dostává gól z penalty.

Článek

Do utkání vstoupili lépe hostující fotbalisté. Už ve třetí minutě vyslal Tetour krásným pasem do brejku Zajíce, který si poradil se stoperem Dreksou, ale už ne s vlastní koncovkou. V šesté minutě se prodral do vápna brněnský Fousek, ale ale také nezvládl řádně vystřelit. V 16. minutě po centru zprava musel před domácím Šumberou hasit nebezpečí Fillo za cenu rohu.

K prvnímu gólu měl blízko i Baník. Ve 27. minutě vznikl závar před Šustrovou brankou, ale Kuzmanovič ani Holzer nedokázali brněnského brankáře překonat. Ostrava zúročila mírnou převahu ve 39. minutě. Tetour se při průniku do šestnáctky dostal do kontaktu s ligovým debutantem Jamborem, sudí pískl penaltu, kterou De Azevedo bezpečně proměnil.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Šimon Šumbera z Brna a Martin Fillo z Ostravy.

Na konci první půle mohl vyrovnat Fousek, jeho ránu z hranice šestnáctky ale zlikvidoval ostravský brankář Laštůvka. Po přestávce se oba týmy dostávaly do tempa velmi pozvolna. Na hřišti bylo k vidění více osobních soubojů než pohledné hry a šance se z toho nerodily téměř žádné.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

V souboji (zleva) Dyjan Carlos De Azevedo z Ostravy a Jakub Šural z Brna.

S přibývajícím časem rostla snaha Zbrojovky o vyrovnání. V 76. minutě se do střelecké pozice dostal střídající Fila, ale jen o vlásek minul břevno Laštůvkovy branky. Na zkušeného gólmana Baníku nevyzrál v 81. minutě z bezprostřední blízkosti ani Růsek a tak Ostrava dotáhla do vítězného konce třetí ligový duel s Brnem za sebou.

14. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 0:1 (0:1).
Branka: 39. De Azevedo z pen. Rozhodčí: Berka - Horák, Hurych - Lerch (video). ŽK: Vintr, Fousek, Hlavica - Kaloč. Bez diváků.
Brno: Šustr - Bariš, Dreksa, Gajič (23. Kotula, 46. Hlavica), Šural - Štepanovský, Jambor (75. Koudelka), Vaněk, Šumbera (46. Vintr) - Růsek, Fousek (75. Fila).. Trenér: Dostálek.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Jánoš, Tetour (86. Azackij) - De Azevedo (86. Chvěja), Kuzmanovič (74. Kaloč), Holzer (74. Buchta) - Zajíc (70. Tijani). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: