Hlavní obsah

Rangers přejeli Floridu a dohánějí Jágrovu Philadelphii

Hokejisté New Yorku Rangers jednoznačně přejeli Floridu 6:1 a v tabulce Východní konference stíhají Jágrovu Philadelphii. Od vedoucích Flyers je už dělí jen bod. V dalším nedělním utkání NHL zvítězili hokejisté Chicaga nad San Jose v prodloužení 3:2.

Foto: Henny Ray Abrams, ČTK/AP

Hvězdou večera byl newyorský Derek Stepan, který vstřelil Panterům dva góly a na jeden přihrál.

Článek

Rangers o své jednoznačné výhře rozhodli v prostředním dějství, kdy soupeři odskočili čtyřmi góly z 2:1 na 6:1. Hlavním strůjcem kanonády byl Derek Stepan, který vstřelil dva góly a jeden připravil.

Pro oba týmy se jednalo o třetí zápas ve čtyřech dnech, s čímž se evidentně lépe vypořádali Rangers. "Chtěli více než my," přiznal trenér hostí Kevin Dineen. "Vypadali unaveně. Naopak my jsme byli opravdu rychlí a živí," podotkl brankář domácích Henrik Lundqvist, který si v utkání připsal dvacet zásahů.

Ve zhuštěném programu se jim daří

Právě ve zhuštěném programu a zápasech bez dne odpočinku mají Rangers od sezóny 2009/10 vysoce kladnou bilanci. Trenér John Tortorella za tím vidí poctivou práci v přípravném kempu, který je zaměřený právě na kondici. "Myslím si, že něco na tom bude. Nejsem si jistý, zda je to hlavně tím, ale je hezké mít v podvědomí, že naše dřina z léta se v průběhu sezóny vyplatí," dodal kouč Rangers.

Tortorella může být spokojený i s aktuálním umístěním týmu. Loni se Rangers dostali do play off na poslední chvíli a skončili v základní části osmí ve Východní konferenci, v níž jsou nyní druzí. "Nastavili jsme si laťku vysoko. Ale nejsme spokojeni s tím, že bodujeme tady a tamhle. Hráči se mezi sebou vzájemně hecují, abychom byli lepší," zdůraznil Lundqvist.

Fleischmann bodoval jen v tabulce pravdy

Nejproduktivnější český hráč v soutěži a lídr Floridy Tomáš Fleischmann po čtyřech zápasech nebodoval, ale i přes hrozivé skóre si připsal jeden kladný bod do tabulky pravdy.

Na druhém místě v konferenci jsou i hráči Chicaga, kteří po nedělní výhře 3:2 v prodloužení nad San Jose zaostávají na Západě pouze za Minnesotou. Blackhawks v zápase dvakrát smazali jednobrankový náskok soupeře, ve druhém případě až v předposlední minutě. Následně o jejich vítězství rozhodl v čase 64:26 novopečený otec Patrick Sharp, jemuž se v pátek narodila dcera.

"Byl to pro mě hodně emotivní gól," připustil Sharp, který v den utkání převezl manželku Abby s dcerou Madelyn Grace z nemocnice domů. "Bylo velmi těžké se soustředit na zápas, když se toho u nás doma tolik děje. Celý zápas jsem si připadal jako nějaký učeň a nakonec se ke mně odrazí kotouč a je z toho vítězný gól. Měl jsem štěstí. Příští zápas musím být lepší. Ale dnešek si užiji, máma i dítě si vedou dobře, těším se na ně," pokračoval Sharp, který rozhodl v prodloužení i minulý zápas Chicaga.

Dalšími hlavními postavami domácích byl Marián Hossa, jehož střely se staly základem gólových dorážek při obratu z 1:2, a brankář Ray Emery, který zneškodnil 35 střel. Právě on držel naděje Chicaga na bodový zisk, neboť v prvních dvou třetinách byl výrazně aktivnější soupeř, což v tu dobu vyjadřoval i poměr střel 13:33.

Výsledky NHL:
Chicago - San Jose 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky: 28. Kruger, 59. Brunette, 65. Sharp - 17. McGinn, 30. Braun. Střely na branku: 34:37. Diváci: 21.456.
NY Rangers - Florida 6:1 (2:1, 4:0, 0:0)
Branky: 26. a 38. Stepan, 12. B. Richards, 18. Anisimov, 31. Eminger, 37. Gáborík - 19. Gudbranson. Střely na branku: 33:21. Diváci: 18.200.

Reklama

Související témata: