Hlavní obsah

Anelku už mají. Teď chtějí Číňané i Drogbu a nabízejí mu 200 tisíc liber týdně

LONDÝN

Kontroverzního Nicolase Anelku už Číňané lapili, takže od ledna bude dvaatřicetiletý francouzský útočník oblékat jejich dres, teď v klubu Šanghaj Šenchua zatoužili po dalším útočníkovi ze Stamford Bridge Didieru Drogbovi. „Nabídli jsme mu tříletou smlouvu v hodnotě více než 30 miliónů liber, peníze pro nás nepředstavují problém,“ potvrdil generální manažer čínského ligového klubu Li Ming.

Foto: Kieran Doherty , Reuters

Didier Drogba teď může přemýšlet, zda na nabídku Číňanů kývnout.

Článek

Zatímco pro Anelku mají nachystaný v čínském klubu Šanghaj Šenchua týdenní plat 175 tisíc liber, Drogbovi jsou ochotni dát ještě o pětadvacet tisíc liber víc.

„Nejdříve ale musíme zjistit, co Drogba vůbec chce a jaké jsou jeho požadavky. Víme o tom, že ho láká celá řada klubů, i proto jsme mu nabídli tříletou smlouvu. Bude mu sice už čtyřiatřicet, ale pořád je to vynikající fotbalista a jedna z největších hvězd na světě,“ komentoval námluvy s kanonýrem z Pobřeží slonoviny finanční magnát Zhou, jenž šanghajskému klubu šéfuje a zároveň ho financuje.

Majitel a ředitel šanghajského klubu Zhou Jun, který vydělal jmění na čínské licenci počítačových her.foto: Reuters

Vlastní totiž společnost, která obdržela licenci pro počítačovou hru World of Warcraft a jejich distribuci v Číně, kde je tato on-line hra ohromně populární. Zhou na ní vydělal neskutečné jmění a proto tvrdí: „Peníze pro nás skutečně nepředstavují žádný problém.“

Drogba má v Chelsea smlouvu do konce letošní sezóny. Londýnský klub mu nabídl prodloužení angažmá o rok, což ovšem reprezentant Pobřeží slonoviny odmítl akceptovat a je víceméně jisté, že mezi nabídkami si bude moci vybírat.

„Víme o zájmu ruské Machačkaly, i proto zní naše nabídka na tři roky. Záleží ale na Drogbovi, jak se rozhodne,“ prohlásil Zhou, jehož klub vznikl teprve v roce 2009 a letos byl dosazen do nejvyšší ligové soutěže. Na trenérské lavičce zatím sedí Chorvat Besek, ale spekuluje se o příchodu Francouze Jeana Tigany, jednou z hvězd týmu je Argentinec Pérez, jenž hrával v Arsenalu. Teď ho pochopitelně zastíní světoběžník Anelka.

„Kdyby Drogba naši nabídku odmítl, máme nachystané i jiné alternativy. Jednou z nich je Francouz David Trezeguet, jenž nyní hraje v Baniyasu v Emirátech,“ řekl Zou činským novinářům.

Reklama

Související témata: