Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea otočila zápas s Manchesterem City, Citizens poprvé prohráli

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea jako první tým v probíhající sezóně Premier League dokázali porazit vedoucí Manchester City. Citizens přitom od druhé minuty vedli, když se trefil Mario Balotelli. Víc míčů však za svá záda brankář Chelsea Petr Čech nepustil. O vyrovnávací branku se postaral Raul Meireles a vítězný gól přidal Frank Lampard z penalty. Manchester City zůstává na první příčce anglické ligy, Chelsea ztrácí sedm bodů.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalisté Chelsea se radují z branky Meirelse (uprostřed) do sítě Manchesteru City.

Článek

Do sestavy Chelsea se narozdíl od brankáře Petra Čecha opět nevešel Frank Lampard. Na lavičce náhradníků se choulil také Fernando Torres, který společně s ostatními přihlížel, jak jeho tým už od druhé minuty prohrává. Agüero na sebe na polovině hřiště natáhl hned čtyři protihráče a kolmou přihrávkou poslal do brejku Balotelliho, který směřoval sám na bránu. Vyběhnutému Čechovi udělal kličku a pohodlně skóroval do odkryté brány.

Fotbalisté Manchesteru City se radují z branky do sítě Chelsea.foto: Reuters/Stefan Wermuth

Na Stamford Bridge od začátku zápasu dopadal déšť se sněhem, což značně ovlivňovalo průběh první půle. Ani jednomu z týmů se nedařily kombinace. I vyrovnání londýnského celku přišlo znenadání. Sturridge přešel na pravé straně Clichyho a poslal balón před bránu, kde stál osamocený Meireles, který střelou z voleje rozvlnil síť.

Do druhé půle nastoupili domácí aktivněji, ale gólové příležitosti si vypracovávali jen zřídka. V 58. minutě svitla Blues naděje. Po zákroku na Ramirese viděl Clichy druhou žlutou kartu a následovalo vyloučení. Svěřenci Villase-Boase však přesilovou hru dlouho nedokázali využít. Soupeře se jim ani v početní výhodě nedokařilo přehrávat.

Fotbalista Manchesteru City Gael Clichy (vpravo) vidí červenou kartu od sudího.foto: Reuters/Dylan Martinez

Štěstěna se k Chelsea obrátila až v 82. minutě. Sturridge se pokusil o technickou střelu a balón v pokutovém území zblokoval rukou Lescott. Sudí nařídil pokutový kop, k jehož exekuci se postavil Lampard, jenž v průběhu druhé půle vystřídal střelce úvodního gólu Blues Meirelese. Prudkou střelou rozvlnil síť a zařídil Blues zisk tří bodů.

Premier League, 15. kolo:
Chelsea - Manchester City 2:1on-line
Branky: 34. Meireles, 82. Lampard z pen. - 2. Balotelli.

Reklama

Související témata: