Hlavní obsah

Nová místa na golfové mapě Česka

PRAHA

Několika golfových projektů se letos zúčastnili členové České komory stavitelů a designérů golfových hřišť, mezi nimi byla i čtyři hřiště. Nově byla otevřena pražská osmnáctka na Černém Mostě, devítka vyrostla v Bitozevsi u Loun, zatím šest jamek vzniklo na Hukvaldech a o dalších devět jamek na stávající osmnáctku byly rozšířeny Slapy.

Foto: Alice Kavková

Pohled na nové golfové hřiště v Bitozevsi.

Článek

Vedle těchto projektů se členové komory podíleli i na výstavbě tréninkových ploch a driving range v Ralsku a Čapím hnízdu u Olbramovic, driving s akademií vyrostl v Jihlavě, vypočítalo vedení komory na úterní valné hromadě v pražském Klubu Lávka.

Komora projednala také trvající nepříznivou situaci v oblasti vyjímání půdy pro golfové projekty ze zemědělského půdního fondu. Podle platného zákona spadají golfová hřiště do kategorie velkoskladů či továrních hal a za vyjmutí půdy musí platit vyšší sazby. Někde se odvody státu zvedly až devítinásobně, což výrazně přibrzdilo realizaci nových golfových hřišť. Tento stav chce komora golfových stavitelů ve spolupráci s Českou golfovou federací změnit.

Reklama