Hlavní obsah

Schalke zuří nad cenami lístků na zápas Evropské ligy s Plzní

Bundesligový klub Schalke, který se v únoru střetne ve vyřazovací části Evropské ligy s Viktorií Plzeň, se ohradil proti ceně vstupenek na úvodní zápas v České republice. Nejlevnější varianta vyjde podle webu německého klubu i s poplatkem za předprodej na 100 eur (více než 2500 Kč), což je více než dvojnásobek ceny nejdražšího lístku na odvetu v Gelsenkirchenu. Podle Viktorie jde však o nedorozumění, konečná cena vstupenek prý ještě nebyla stanovena.

Foto: Petr Eret, Právo

Zrekonstruovaný plzeňský stadión, kde by se měl odehrát duel s Schalke.

Článek

Z důvodu vysoké ceny si podle klubového serveru německý klub ani organizace jeho fanoušků zatím žádné vstupenky na venkovní zápas neobjednaly. "Představitelé klubu jsou v úzkém kontaktu s Plzní, aby vyjednali spravedlivou cenu vstupenek pro příznivce modrých," uklidňuje Schalke své fanoušky, kteří plánují cestu do Čech.

Úvodní duel se tam odehraje 16. února. Viktoria věří, že ho bude moci absolvovat na zrekonstruovaném stadiónu v plzeňských Štruncových sadech. Pokud nedostane od UEFA svolení, přivítá německého soupeře v pražském Edenu, kde odehrála už podzimní zápasy Ligy mistrů.

Odveta se uskuteční o týden později v Gelsenkirchenu a nejdražší vstupenka na ni vyjde na 40 eur (1000 Kč). Nejlevnější varianta je podle internetových stránek Schalke k mání za 15 eur (380 Kč).

Podle pravidel UEFA si v evropských soutěžích určují výši vstupného na domácí zápasy kluby samy. Podmínkou je, aby jeho cena byla na obě střetnutí stejná, poznamenává Schalke na svém webu. Plzeň cenu lístků na domácí duel s hvězdným Raúlem a spol. na svých stránkách zatím neuvádí.

Výrazný rozdíl je v kapacitě obou stadiónů. Ten plzeňský má i po letošní rekonstrukci necelých 13 tisíc míst, v Gelsenkirchenu se na evropské poháry prodává více než 54 tisíc vstupenek.

Plzeň nařčení odmítá

Plzeňský fotbalový klub nařčení Schalke striktně odmítl. O nastavení cen lístků na domácí zápas na západě Čech zdaleka nerozhodli. "Stále řešíme nastavení cen, ale o konkrétních cenách u nás zatím nebyla řeč. O rozmezí cen rozhodneme až později. Pro nás je překvapením, že se zástupce Schalke k situaci vyjádřili, aniž by s námi něco komunikovali," uvedl v pondělí tiskový mluvčí plzeňského klubu Pavel Pillar.

Ten věc považuje spíš za nedorozumění. Mohla jej prý způsobit komunikace zástupců plzeňského klubu se svými protějšky ze Schalke při pátečním losování v Nyonu, kde obě strany neoficiálně hovořily také o předběžných cenách lístků na oba zápasy. "Při té schůzce mohla být nastřelena nějaká suma, aby se splnila určitá povinnost, jak je po losování běžné. Ale opravdu mohu ujistit, že definitivní verdikt zdaleka nepadl," řekl Pillar.

Plzeň každopádně plánuje, že na domácí duel se Schalke nabídne lístky ve třech cenových relacích, jako tomu bylo u podzimních zápasů v Lize mistrů, kdy v pražském Edenu hostila Borisov, Barcelonu a AC Milán. Západočeský klub prodával vstupenky v takzvaných "balíčcích" na všechny tři zápasy dohromady. V průměru lístek na hlavní tribunu vyšel asi na 2000, na protilehlou na 1800 a na tribuny za brankami na 1600 korun.

Plzeň nyní také bude hlavně řešit, kde bude Schalke hostit. Klub by si přál, aby to bylo na zrekonstruovaném stadiónu ve Štruncových sadech. O tom ale rozhodnou až zástupci UEFA, kteří plánují na 10. ledna do západočeské metropole inspekční cestu, po níž rozhodnou, zda je stánek způsobilý pro pořádání duelu evropského poháru. "Štruncovy sady jsou naší prioritou," uvedl Pillar.

Reklama

Související témata: