Hlavní obsah

Mladá Boleslav vyhrála v Kladně a unikla ze dna tabulky

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v 32. kole extraligy na ledě Kladna 2:0 a dostali se z posledního místa o bod před Karlovy Vary. Bruslařský klub uspěl venku po sedmi porážkách za sebou a druhým čistým kontem v sezoně k tomu přispěl gólman Jaroslav Hübl.

Článek

Začátek byl oboustranně opatrný. Hosté vsadili na defenzívu a čekání na chyby Kladna, což jim pomohl k vítězství už v prvním utkání v této sezoně na ledě svého soka. Hrálo se dlouho bez šancí, ale ve 14. minutě už se radovali z vedení Mladoboleslavští. Po kombinaci Podkonického a uzdraveného kapitána Výborného se prosadil Bahenský.

Kladno se snažilo smazat ztrátu, ale ve druhé třetině nevyužilo dvě přesilovky. Dvě možnosti měl kapitán Patera, gólman Hübl si poradil i s pokusy Bicka a Procházky. Zvýšení náskoku se dočkali hosté v 37. minutě, kdy špatnou rozehrávku Kladna ve středu hřiště zachytil Mikulík a rozjel gólovou akci. Faulem se jej snažil zastavit Majeský, ale mladoboleslavský útočník souboj ustál a připravil branku pro Vrbatu.

Hned na začátku poslední dvacetiminutovky mohl přidat třetí gól hostů ve vlastním oslabení Hrdel, ale gólmana Cháberu nepřekonal. Po návratu z trestné lavice se dostal do šance také obránce Drábek, ale nestačil už zakončit. V závěru sice Kladenští vyvinuli velký tlak, ale když Hübl zlikvidoval obrovskou příležitost Hovorky, bylo definitivně rozhodnuto.

32. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Bahenský (D. Výborný, Podkonický), 37. Vrbata (Mikulík). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 2349.
Kladno: Chábera - Majeský, Drtina, Kameš, Toman, L. Procházka, Piskáček, od 41. navíc Lepine - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, M. Látal - Bílek, Knotek, Hluchý - od 41. Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký
Mladá Boleslav: J. Hübl - Baldwin, Hay, Drábek, Čutta, Žabka, Koma, Rýgl - Bahenský, D. Výborný, Podkonický - Balaštík, Cetkovský, Tomas - Jiránek, Stieler, Demel - Hrdel, Vrbata, Mikulík. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: