Hlavní obsah

Liberec prohrál i pošesté za sebou, doma podlehl Brnu

Hokejisté Liberce se nadále trápí a připsali si v extralize šestou porážku za sebou. Bílí Tygři podlehli v 32. kole doma Brnu 1:3 a klesli na páté místo. Kometě se naopak podařilo přerušit aktuální sérii čtyř porážek za sebou v soutěži a pěti proher ve vzájemných zápasech s Libercem.

Článek

V souboji dvou tápajících celků začal aktivněji Liberec. Bulíř ale brněnského Trvaje nepřekonal. Na druhé straně zase Pinc vychytal Dlouhého. První gól zápasu měl na holi Nedvěd, ale puk se zaseknul těsně před brankovou čárou, odkud ho odpálila obrana Moravanů do bezpečí.

Jako první tak skórovali ve 14. minutě hosté. Při přesilové hře našel Tomáš Svoboda svého jmenovce Jakuba a ten se nemýlil. Kometa mohla jít vzápětí do dvoubrankového vedení, jenže Divíšek trefil připraveného Pince.

Ve druhé třetině dominovaly především obrany obou celků, a tak gólmani příliš práce neměli. Liberec, který byl mírně aktivnější, zkoušel překonat Trvaje, ten byl ale pozorný.

Bílí Tygři ve třetí části hry přidali, ale obrana Komety byla nadále neprostupná a zároveň se mohla opřít o dobře chytajícího Trvaje. Liberci se ho podařilo překonat až ve 47. minutě. Trončinský ujel v oslabení s Jaroslavem Kudrnou a ten bruslí dopravil puk do branky. Gól musel ještě potvrdit videorozhodčí.

Hosté si přichystali rychlou odpověď a vedení Kometě vrátil za pomoci teče libereckého beka Čakajíka Čermák. Zvýšit mohl vzápětí Divíšek, ale v sólu trefil pouze horní tyč. Severočeši hráli závěr na čtyři útočníky a jednoho obránce a tato varianta se jim nevyplatila. Necelých pět minut před koncem se prosadil po pěkné kombinaci Dlouhý.

32. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 47. Kudrna (Trončinský, Bárta) - 14. Jakub Svoboda (T. Svoboda), 49. L. Čermák (Dlouhý), 56. Dlouhý (Vašíček, Erat). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 9:5, navíc Štich - Malec oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4156.
Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Štich, Moravec, Holub, Výtisk - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Kica, Vak, Vantuch - Bárta, T. Urban, Víšek - Bortňák, Bulíř, Špaček - L. Krejčík. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Vašíček, Bičánek, Malec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, Dlouhý, L. Čermák - Balej, Petrovický, Holec - H. Zohorna, Koreis, Jankovič. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: